Svensk studie viser at Ifs boligsjekk gir klimagevinst

Forsikringsselskapet Ifs arbeid med If Boligsjekk har gjennom å forhindre bygningsskader redusert klimapåvirkningen tilsvarende omtrent 1,4 millioner mil med bilkjøring med bensinbil, ifølge et studie som IVL Svenska Miljöinstitutet har gjennomført på oppdrag fra I
Rune Smådal er nordisk ansvarlig for If Boligsjekk. | Foto: If
Rune Smådal er nordisk ansvarlig for If Boligsjekk. | Foto: If

Forsikringsselskapet Ifs arbeid med If Boligsjekk har gjennom å forhindre bygningsskader redusert klimapåvirkningen tilsvarende omtrent 1,4 millioner mil med bilkjøring med bensinbil, ifølge et studie som IVL Svenska Miljöinstitutet har gjennomført på oppdrag fra If. Studien er basert på 132.000 boligsjekker i Norge og Sverige de siste årene.

– Forsikringsselskapet If tilbyr en helsesjekk av boligen og eiendommen med 150 sjekkpunkter, sier Rune Smådal, nordisk ansvarlig for If Boligsjekk i en pressemelding.

Målet med If Boligsjekk er at risikoen for skade blir lavere, men den har vist seg å ha en klimagevinst i tillegg.

– Studien vår viser at If Boligsjekk har en vesentlig klimanytte gjennom å forhindre at bygningsskader oppstår, sier Rasmus Andersson, prosjektleder for studien og miljøingeniør ved IVL Svenska Miljöinstitutet i meldingen.

 Om IVLs studie

  • I studien har IVL beregnet klimapåvirkningen for 50 skadeopprettende tiltak i Norge og 50 i Sverige som ble gjennomført i 2019.
  • Klimapåvirkningen for de materialer som ble i brukt i skadeopprettingen har blitt beregnet gjennom livssyklusanalyse, fra råvarefremstilling til ferdigstilling av byggene.
  •  Den beregnede klimapåvirkningen for de 50 skadeopprettende tiltakene har gjennom dette kunne oversettes til en gjennomsnittlig reduksjon av klimapåvirkningen per gjennomført hussjekk.

Norske forsikringsformidlere vokste i 2019 

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også