FinansWatch

Gjensidige: Rekordmange biler har blitt spist i stykker i 2020

Annerledesåret 2020 har snudd opp ned på forsikringsselskapenes erstatningsutbetalinger. Selv om kundene kjører og krasjer bilene sine mindre har antallet biler ødelagt av mus økt kraftig.

Selv etter å ha revet ut alt interiøret måtte musefeller legges ut i denne Golfen for å få bukt med museproblemet. 2020 har blitt et ekstremår for museskader i kjøretøy og påfører forsikringsselskapene mange millioner i ekstra utbetalinger. | Foto: Gjensidige

Ifølge Gjensidige pleier mus å forårsake skader på omtrent 500 biler og campingvogner i året med en erstatningskostnad for selskapet rundt 10 millioner kroner. I år blir denne statistikken knust.

– Hver dag er det mange som opplever å få skadet kjøretøyet sitt. I år er det museår og Gjensidige har den siste tiden registrert rekordmange mus som tar rotta på biler og campingvogner, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige i en pressemelding.

Han sier det er mange titalls skader hver eneste uke den siste måneden. Den siste uken er tallet 30 slike skader og Gjensidige antar det må være snakk om flere hundre for hele bransjen de siste ukene.

– Vi kan ikke huske lignende skadetall tidligere, så dette er mye, sier Voll.

Hvert musespist kjøretøy koster i snitt Gjensidige 25.000 kroner i erstatning, men selskapet sier det ikke er uvanlig at skadeomfanget ligger på 50.000 til 100.000 kroner. Rekorden i år er 300.000 på en personbil. Enkelte biler blir også kondemnert etter museinnbrudd.

Tryg Norge: – Størrelse i seg selv er ikke lykken

Tryg planlegger videresalg eller børsnotering av Codan

Storebrand og Coop inngår forsikringssamarbeid

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch