Rekordresultat for Gjensidige

Gjensidige registrerte sitt beste forsikringsresultat noensinne i tredje kvartal.
Konsernsjef Helge Leiro Baastad i Gjensidige. | Foto: Aksel Jermstad/Aksel.com
Konsernsjef Helge Leiro Baastad i Gjensidige. | Foto: Aksel Jermstad/Aksel.com

Gjensidige Forsikring konsern fikk et resultat før skatt på 2.048,4 millioner kroner i tredje kvartal. Det er en solid oppgang fra samme periode i fjor som endte på 1.271,5 millioner kroner, skriver selskapet i sin kvartalsrapport.

Resultatet fra skadeforsikringsvirksomheten, målt ved forsikringsresultatet, ble 1.512,3 millioner kroner, tilsvarende en combined ratio på 78,2. Samme resultat i fjor var 1.061,1 millioner kroner og en combined ratio på 83,2.

Finansavkastningen var 0,9 prosent, opp fra 0,5 prosent og tilsvarende 550,6 millioner kroner, opp fra 278,8 millioner kroner.

Resultat etter skatt ble 1.550,6 millioner kroner, opp fra 993,2 millioner kroner. Det betyr et resultat per aksje på 3,10 kroner.

– Vi er veldig tilfredse med å levere et sterkt resultat i tredje kvartal, inkludert det beste forsikringsresultatet for et kvartal noensinne. Vi leverer solide resultater i Norge, og vår forretning utenfor Norge fortsetter å vise fremgang. Jeg er også svært glad for at vi nok en gang er på omdømmetoppen i norsk finansbransje og nummer seks uavhengig av bransje i den årlige Ipsos-undersøkelsen, sier konsernsjef Helge Leiro Baastad i en pressemelding.

Mange positive komponenter

Det sterke forsikringsresultater skyldes en gunstig kombinasjon av faktorer. Premieinntektene vokste med 10 prosent, samtidig som sakdeprosenten og utbetalingene til storskader har vært lavere enn normalt.

Covid-19-pandemien hadde en svakt positiv innvirkning på konsernets erstatningskostnader, som anslås til om lag 41 millioner kroner, tilsvarende 0,6 prosentpoeng på skadeprosenten. Dette var hovedsakelig knyttet til reiseforsikring, som delvis ble motvirket av personforsikringer.

Pensjonsvirksomheten til Gjensidige oppnådde svakere resultater enn forsikringsvirksomheten. Dette skyldes i stort grad høyere driftsutgifter, skriver Gjensidige i rapporten.

Samtlige aktivaklasser i investeringsporteføljen bidro positivt i tredje kvartal, bortsett fra PE-fond. Avkastningen på de andre aktivaklassene gjenspeilte lavere renter og kredittmarginer kombinert med sterke aksjemarkeder.

Spredte forventninger til DNBs resultat denne uken

– Det beste kvartalsresultatet noensinne for Avanza

Tror på positivt resultatrush

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også