Gjensidige åpner for utbytte i andre halvår

Gjensidige har holdt tilbake seks milliarder i utbytte som følge av korona. Men aksjonærene må ikke vente lenge dersom den økonomiske utviklingen fortsetter slik den er nå.
Gjensidige vil gjenoppta utbytteutbetalinger i andre halvår. | Foto: Ida Marie Odgaard//
Gjensidige vil gjenoppta utbytteutbetalinger i andre halvår. | Foto: Ida Marie Odgaard//

Finanstilsynet ba norsk næringsliv holde igjen utbytter da koronakrisen inntraff. Gjensidige har som mange andre selskaper fulgt oppfordringen, men ser nå nok optimisme i markedet til å gi aksjonærene igjen det de skulle hatt etter 2019-resultatet.

– Både intensjonen og ambisjonen til styret vårt er at vi skal betale ut utbytte i 2020, for 2019, i andre halvår, sier konsernsjef Helge Leiro Baastad til E24.

Nøyaktig når utbetalingen kommer og hvilken størrelse den får kan ikke konsernsjefen si foreløpig. Men han er tydelig på at utbytte er viktig for selskapet.

– Gjensidiges verdiforslag til investorer er lønnsomhet, stabilitet og forutsigbarhet – og så er det høyt stabilt utbytte. I perioder med vekst også stigende utbytte, sier Baastad.

Selskapet vil naturlig nok ikke utbetale utbytte i andre halvår dersom koronaviruset blusser opp igjen eller andre markedsforhold tilsier det.

Gjensidige har etter resultatene i andre kvartal en solvensgrad på 283 prosent, langt over målsettingen på mellom 150 g 200 prosent.

Gjensidige Forsikring med beste kvartal noensinne  

Gjensidige Forsikring-sjefen ønsker oppkjøp for å vokse videre i Norden 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

MEST AV DE NORSKE: Henrik Høye, adm. dir i Protector Forsikring topper lønnslisten blant lederne av de norske forsikringsselskapene. | Foto: Protector Forsikring

Dette tjener forsikringstoppene

For abonnenter