Lanserer ny ansiktsgjenkjenning i kampen mot KI-svindel

Signicat har utviklet en ny type ansiktsgjenkjenning som skal løse flere sikkerhetsutfordringer.
OPPTATT AV SVINDEL: – Denne funksjonen er en ekstra mekanisme for å redusere svindel, sier norgessjef Petter Iversen i Signicat.
OPPTATT AV SVINDEL: – Denne funksjonen er en ekstra mekanisme for å redusere svindel, sier norgessjef Petter Iversen i Signicat.

Den nye funksjonen i ansiktsgjenkjenningen er utviklet for å forbedre sikkerheten og forhindre svindel i finanssektoren og regulerte tjenester. Det skriver Signicat i en pressemelding.

Signicat leverer identifiseringsløsninger til flere markeder i Europa, basert på sikre id-løsninger som BankID. Selskapets nye studie viser at kontoovertakelse er den vanligste typen identitetssvindel i den europeiske finanssektoren. I tillegg utgjør deepfakes 6,5 prosent av de totale svindelforsøkene.

Kunstig intelligens (KI) har blitt nok et element i kampen mot identitetssvindel, og nå skal Signicat rett og slett sjekke at personen i andre enden av ansiktsgjenkjenningen er i live.

«3D Liveness Check verifiserer at en ekte person er til stede under autentiseringsprosessen, noe som effektivt stopper svindlernes forsøk på å bruke bilder, deepfake-videoer eller andre forfalskningsmetoder», skriver selskapet.

Forbedringen i MobileID løser flere sikkerhetsutfordringer, og det blir i praksis et ekstra lag med verifisering.

«I motsetning til biometrisk autentisering som følger med mobiltelefoner i dag, lagres Signicats MobileID Face Authentication aldri på brukerens egen telefon og tilbyr det høyeste nivået av sikkerhet og dataintegritet, noe som gjør den til et effektivt verktøy i kampen mot svindel», står det videre.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også