Bankaxept blir tilgjengelig i Apple Pay

Kunder som betaler med Apple Pay i butikker må bruke Visa eller Mastercard i dag. Et nytt samarbeid med Bankaxept vil gi lavere transaksjonskostnader for butikkene. 
Jes Rasmussen er leder for digitale betalinger i BankID Bankaxept. | Foto: BankID Bankaxept
Jes Rasmussen er leder for digitale betalinger i BankID Bankaxept. | Foto: BankID Bankaxept

BankID Bankaxept jobber nå sammen med Apple om å muliggjøre betalinger via Bankaxept når Apple-brukere betaler med telefon eller smartklokke i betalingsterminaler. 

Det vil senke transaksjonskostnadene for butikkene, som i dag må betale gebyr til Visa eller Mastercard når kundene betaler med Apple Pay. 

– Vi er svært fornøyde med at det norske, nasjonale kortsystemet Bankaxept blir tilgjengelig i Apple Pay. Det betyr at vi er på god vei mot rimeligere betaling for handelen enten kundene betaler med plastikk-kortet eller med sin digitale lommebok fra Apple, sier Jes Rasmussen, leder for digitale betalinger i BankID Bankaxept i en pressemelding.

Det er en forutsetning at bankene som i dag støtter Apple Pay også legger til rette for Bankaxept i Apple Pay.

– Å ta Bankaxept digitalt er en helt nødvendig utvikling dersom vi skal fortsette å tilby den rimeligste betalingen i nye tiår, sier Rasmussen.

Det er langt fra alle banker i Norge som støtter Apple Pay for sine kunder i dag, blant annet alle bankene i Eika Gruppen, Sparebank 1 og DNB. Høye kostnader er et tilbakevendende argument for å ikke inkludere Apple Pay. 

Andre mobilbetalingssystemer som Google Pay, Garmin Pay og Fitbit Pay er tilgjengelig i flere banker.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også