Regnskap Norge vil gjøre det enklere å velge regnskapssystem

Lanserer forbrukerportal for bedriftskunder.
PORTAL: Regnskap Norge lanserte tirsdag en portal der bedrifter kan sammenligne egenskaper og priser ved regnskapssystemer.
PORTAL: Regnskap Norge lanserte tirsdag en portal der bedrifter kan sammenligne egenskaper og priser ved regnskapssystemer.

Ifølge Regnskap Norge har enkelte leverandører av regnskapssystemer økt prisene med opptil tre ganger prisstigningen. Nå vil organisasjonen gjøre det enklere å sammenligne produkter. 

Tirsdag lanserte Regnskap Norge sin forbrukerportal, som skal gjøre det enklere for bedrifter å sammenligne de forskjellige regnskapssystemene på markedet. 

– Vår ”forbrukerportal” er nå oppdatert med den nyeste prisinformasjonen, og koblet opp mot en kartlegging som Regnskap Norge har gjort om hvor fornøyde brukerne av de ulike løsningene er. Prisnivået knyttes også opp mot behovene regnskapsforetaket eller kunden har, sier direktør Rune Aale-Hansen i Regnskap Norge i en pressemelding.

Ikke lett å sammenligne

Han setter pris på at leverandørene er åpne om priser, men påpeker at det ikke nødvendigvis er enkelt for kundene å sammenligne likevel. 

– Leverandørene av økonomisystemer priser løsningene sine på til dels svært forskjellige måter, med lisensmodeller som har betydelige variasjoner i funksjonalitet, transaksjonsprising og andre forhold. Dette gjør at kostnadene ved ulike systemer kan være vanskelige å sammenlikne, sier han

For å bøte på dette inneholder løsningen en handlekurv der bedriftene kan legge inn sine behov, og deretter få en pris på dette. 

Lite transparens for de store

For de store bedriftene kan det være langt vanskeligere å oppnå transparente priser på regnskapssystemer. 

– Aktørene som leverer økonomisystemer til store bedrifter, oppgir dessverre ikke prisinformasjon på sine nettsider i det hele tatt, og noen av dem har meldt tilbake til oss at prismatrisen deres er så komplisert at de ikke vil offentliggjøre den. Ingen av aktørene i dette segmentet har ønsket å bidra til Regnskap Norges prisundersøkelse, sier Aale-Hansen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også