Fusjonen mellom Vipps og Mobilepay er godkjent

EU-kommisjonen gir grønt lys for fusjonen mellom Vipps og danske Mobilepay.
Vipps-sjef Rune Garborg (t.v.) og MobilePay-sjef Claus Bunkenborg. | Foto: Vipps
Vipps-sjef Rune Garborg (t.v.) og MobilePay-sjef Claus Bunkenborg. | Foto: Vipps

Fredag ble den endelige godkjenningen fra EU-kommisjonene gitt til fusjonen mellom Vipps og Mobilepay. Det betyr at de to lommebøkene blir slått sammen til én.

I dag opererer de to selskapene i Norge, Danmark og Finland, og målet nå blir å være en nordisk utfordrer i det internasjonale betalingsmarkedet.

Det nye konsernet er forventet å bli en realitet fra 1. november 2022.

– Vipps og Mobilepay har begge revolusjonert måten folk i Norge, Danmark og Finland sender og mottar penger på. Sammen blir vi en betydelig utfordrer blant de største lommebøkene i Europa, sier Vipps-sjef Rune Garborg i en pressemelding.

De to selskapene har nærmere 11 millioner brukere, 400.000 bedrifter og brukes 900 millioner ganger i året. Det nye konsernet vil ha over 650 ansatte på tvers av Norge, Danmark, Finland og Litauen.

– Nå melder vi oss på i kampen om å lage de enkleste og mest kundevennlige løsningene i Europa. Sammenlignet med de globale gigantene er vi fortsatt små, men vi opplever at både folk, bedrifter og myndigheter heier på en trygg og sterk aktør i Norden, sier Garborg.

Pivo ut

Godkjenningen kommer etter at EU-kommisjonen ikke ville gi grønt lyst til den originale planen, der også finske Pivo var med i fusjonsplanene.

– Vi skulle selvfølgelig ønske at Pivo og OP kunne være med videre, men vi har valgt å tilpasse oss kommisjonen på dette punktet for å komme videre i godkjennelsesprosessen. Vipps vil fortsatt fusjonere med Mobilepay i Danmark og Finland, og det er ingen endring i partenes ambisjoner om å lage én felles mobil lommebok, sa Vipps-sjef Rune Garborg i en pressemelding sist måned.

Ny tjeneste vil la deg «vippse» på tvers av landegrensene

Finske Pivo dropper ut av Vipps-fusjon

Vipps har fremdeles døren åpen – for både Swish og P27

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også