Finansdirektør slutter i NBX – hentet 100 mill. først

Finansdirektør Torstein Thinn har besluttet å forlate Norwegian Block Exchange ved årsskiftet.
CFO Torstein Thinn forlater NBX ved årsskiftet.
CFO Torstein Thinn forlater NBX ved årsskiftet.

Norwegian Block Exchange (NBX) skriver i en børsmelding at finansdirektør Torstein Thinn forlater selskapet for å begynne hos en annen arbeidsgiver.

Thinn blir værende i NBX ut året og vil forbli i ledergruppen til han fratrer og ny finansdirektør er satt inn i driften.

Thinn har jobbet i NBX i to år.

– Det har vært en krevende beslutning å forlate selskapet i en slik omveltende tid for selskapet. NBX er et livlig selskap med eksepsjonelle mennesker og det har vært et privilegium å være en del av NBX-familien. Gitt den pågående omstruktureringen, betalingskort-tjenesten og finansieringsaktivitetene er jeg komfortabel med at jeg forlater et selskap med sterk konkurransekraft, og jeg har sterk tro på kollegenes evne til å skrive videre på denne unike suksesshistorien, sier Thinn i børsmeldingen.

NBX har iverksatt en prosess for å erstatte Thinn.

Henter 100 millioner

Samtidig med at meldingen om Thinns fratreden kommer også en melding om at NBX har hentet inntil 100 millioner i frisk kapital. Kapitalen kommer fra amerikanske LDA Capital og er basert på en såkalt «put option agreement». Pengene vil bli tilført over en treårsperiode med definerte forfall.

NBX kan fritt disponere kapitalen fra investeringen.

– Vi er veldig glade for avtalen med LDA. Partnerskapet, og den internasjonale anerkjennelsen den representerer forsterker vår tro på at NBX vil bli den foretrukne aktøren innen kryptoinvestering i og utenfor regionen. Vi utforsker allerede muligheter og jeg er svært spent på de neste to årene, sier Stig Kjos-Mathisen, administrerende direktør i NBX i en børsmelding.

Danske MinID til salgs: - Må beholde kontroll på kritisk infrastruktur

Kapitalen renner inn hos Fixrate

Fasmer: – De som ikke satser på dette vil tape terreng

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også