FinansWatch

Kapitalen renner inn hos Fixrate

Plattformen Fixrate, som skal fungere som en innskudds- og kapital-plattform, har hentet inn to milliarder kroner siden august.

Fixrate-gründer Brynjar Ellingsen. | Foto: Pressefoto

Fixrate startet opp for å tilby små banker et sted å hente kapital, samtidig som plattformen kunne gi en bedre innskuddsrente til bedriftene som ville ha innskuddene sine i bank. Dermed ble det skapt en plattform der store bedriftskunder kan plassere kapital, gjennom Fixrate, hos de bankene som tilbyr best innskuddsrente.

I et intervju med Shifter forteller Fixrate-gründer Brynjar Ellingsen at kapitalen har kommet inn på plattformen ettersom at rentene har gått opp.

Shifter skriver at det ifølge Fixrate sin siste markedsrapport var gjennomsnittsrenten som ble tilbudt av de 54 bankene på selskapets plattform på 2,6 prosent ved utgangen av august. Ved samme tidspunkt var de åpne rentetilbudene på bedriftsinnskudd fra storbankene DNB, Nordea, Danske Bank og Handelsbanken et sted mellom 0.5 og 1 prosent. Etter det har det klatret over 1-prosentgrensen, mens Fixrates gjennomsnittsrente er oppe i omtrent 3 prosent.

– Bare i august ble det plassert innskudd for omtrent to milliarder kroner på markedsplassen vår, sier Ellingsen til avisen.

Han forteller at det er omtrent 20 milliarder plassert gjennom plattformen allerede.

– Bankene får annonsere hos oss og treffer en bråte med kunder som står med penger på konto. Verdien for bedriftene er enkel. De flytter pengene dit det er best rente. Det er full transparens og hele prosessen er digital. Vi har også samlet rapporteringen på ett sted, uansett om bedriften plasserer pengene i 40 forskjellige banker, sa Ellingsen om Fixrate-plattformen da FinansWatch pratet med ham i sommer.

Fixrate vil bli en fundingplattform for lokalbankene

Vil refinansiere gjeld med stabil krypto

DNB og Sparebank 1 SR-Bank går inn på eiersiden i Celsia

Mer fra FinansWatch

Skal rekruttere unge talenter til finansbransjen

– Vi ønsker å være den naturlige samarbeidspartneren når selskaper i finanssektoren skal se etter sitt neste talent. Det er attraktivt med et selskap som spesialiserer seg på «talent search» innenfor finanssektoren, ikke bare «den eldre garde», sier fersk leder Fanny Harg i Finanstalenter AS.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch