FinansWatch

DNB og Sparebank 1 SR-Bank går inn på eiersiden i Celsia

Oppstartselskapet Celsia, som har utviklet en programvareløsning for bærekraftsrapportering, får i en ny emisjon, DNB og SR-Bank inn på eiersiden.

Daglig leder Petter Reistad og produktsjef Cathrine Dahl i Celsia. | Foto: Celsia

FinansWatch har tidligere skrevet om oppstartsselskapet Celsia, som har utviklet et program som skal gi en slags kredittrating, bare på bærekraft, for selskaper.

Selskapet lar bedrifter plotte inn informasjon i programmet, slik at man sitter igjen med en bærekraftsrating. Verktøyet skal hjelpe investorer og kapitalforvaltere å se hvilke selskaper som scorer godt på bærekraft.

Fra tidligere har selskapet kunder som for eksempel DNB, og i en fersk emisjon henter Celsia 20 millioner kroner, som skal brukes til å utvikle produktporteføljen og vokse utenfor Norge, skriver Celsia i en pressemelding.

Bærekraftsdata

I emisjonen kommer DNB, Sparebank 1 SR-Bank og Bonheur inn på eiersiden.

– Nye lovverk innfører omfattende rapporteringskrav. Gjennom et pilotprosjekt med Celsia fikk vi bekreftet at de har verktøy og kompetanse som er relevant for DNB og våre kunder. Vi trenger data på våre kunders bærekraft, men like viktig for oss er det å kunne være til hjelp i deres reise mot å bli enda mer bærekraftige. Det gjør vi blant annet gjennom veiledning fra kunderådgiverne våre og tilgang til digitale løsninger som den Celsia har utviklet, sier finansdirektør Ida Lerner i DNB.

I nevnte pilotprosjekt fikk et utvalg DNB-kunder tilgang til Celsias programvare, som de brukte til å vurdere sin bærekraftsgrad opp mot kravene i EU-taksonomien. Samtidig ble dialogen med DNB Ventures initiert.

– DNB Ventures skal bidra til økt innovasjonstakt i konsernet ved investeringer i relevante og innovative oppstartsselskaper. Gjennom aktivt eierskap er DNB Ventures en pådriver for kunnskapsutveksling mellom DNB og selskapene, samtidig som vi bidrar til selskapenes utvikling. Vi så tidlig at det var en god match mellom Celsia og venture-virksomheten vår og grep muligheten til å ta en lead-investorrolle i prosessen, fortsetter hun.

Sparebank 1 SR-bank ser også flere muligheter, og ønsket seg med på eiersiden av Celsia.

– Banknæringen har en helt unik posisjon i arbeidet med bærekraft fordi vi kan spille på lag med kundene våre. Næringslivet står midt i et paradigmeskifte hvor avkastning på kapital kommer til å handle om mer enn finansiell avkastning. Vi har en ambisjon om å være en del av løsningen i en verden som endrer seg, og det gjør vi ved å finansiere bærekraftige aktiviteter fremover, sier Nina Moi Edvardsen, konserndirektør for HR, kommunikasjon og bærekraft i Sparebank 1 SR-Bank.

Kunder som eiere

Daglig leder Petter Reistad i Celsia syns det er morsomt at kunder av selskapet også nå kommer med på eiersiden.

– Vi er beæret over tilliten fra kundene våre, og det er ekstra gøy at enkelte av dem også er blitt investorer i selskapet. Vi er ekstremt kundefokuserte i produktutviklingen, og det er hyggelig å se at kundene våre både er fornøyde med hvor vi er og hvor vi er på vei. Vårt mål er å dekke all pålagt bærekraftsrapportering med en så enkel løsning som mulig, slik at selskaper kan bruke tiden på å bli mer bærekraftige heller enn på rapportering, sier Reistad.

Det er DNB-venture og Finstat Nordic, som går inn på eiersiden av techselskapet, som er henholdsvis DNB og SR-Bank sine venture-selskaper.

Celsia vil være bærekraft-svaret på kredittrating

Fixrate vil bli en fundingplattform for lokalbankene

Banker møtte gründere: – Ein del av samfunnsansvaret til banken

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch