Klarna skiller ut open banking i egen virksomhet

Betalingsselskapet har fått en stor forretning innenfor open banking-segmentet og vil skille det ut som egen virksomhet.
Arkvibilde. Klarna oppretter eget datterselskap for open banking-løsninger. | Foto: Klarna
Arkvibilde. Klarna oppretter eget datterselskap for open banking-løsninger. | Foto: Klarna

Betalingsselskapet Klarna skriver i en pressemelding at de vil skille ut et nytt datterselskap, Klarna Kosma, hvor de vil samle all virksomhet innen open banking og PSD2.

– Kosma betyr at vi åpner opp den proprietære Open Banking-plattformen og teknologien vår for banker, forhandlere og fintech-selskaper som deler drømmen vår om en verden der forbrukerne eier dataene sine og bankene konkurrerer om kundene ved å levere verdi, ikke ved å låse inn data, sier Yaron Shaer, teknologidirektør i Klarna i en pressemelding.

I praksis er det snakk om at Klarna har opprettet integrasjoner mot mange banker for sine kunder slik at kundene kan få opp saldo og gjøre transaksjoner i Klarna-appen uansett hvilken bank de har. Denne virksomheten har vokst seg stor i takt med Klarnas globale vekst.

Ifølge Klarna håndterer de en milliard forespørsler om kontoinformasjon fra banker for sine kunder hvert år.

– I løpet av det siste året har etterspørselen etter Open Banking-tjenester fra finansinstitusjoner og fintech start-ups nådd et vendepunkt. Derfor har vi nå etablert en egen forretningsenhet som samler teknologi, produktutvikling, salg og markedsføring i samme team, slik at vi kan fokusere på et hurtigvoksende marked til en verdi av 15 milliarder USD, sier Wilko Klaassen, direktør i Klarna Kosma.

Bloomberg: Apple vil stå på egne ben innen finansielle løsninger

Klarna kjøpte 10 selskaper i 2021

Nordea: Kraftig økning i interesse for å binde renten

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også