Bloomberg: Apple vil stå på egne ben innen finansielle løsninger

Det amerikanske teknologiselskapet skal nå ønske å kvitte seg med sin avhengighet av andre virksomheter med å utvikle egne systemer innen betaling.
Apple vil satse mot fintech. | Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS / X90143
Apple vil satse mot fintech. | Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS / X90143

Det er Bloomberg News som sier at teknologikjempen Apple arbeider med å lage sine egne finansielle systemer for å håndtere betalinger. Målet med arbeidet er å redusere avhengigheten av andre selskaper.

Apple har allerede et system for peer-to-peer-betaling og har Apple-kredittkort, samt en Wallet-app utviklet til sitt eget system.

Arbeidet videre nå skal gå på å utvikle nye produkter og systemer, som gjennomførelse av betalinger, vurdering av kredittrisiko mot lån, og analyse av bedrageririsiko.

Aksjeprisen til Apples samarbeidende selskaper har falt etter at nyheten kom. Corecard faller med 16,9 prosent, mens Green Dot faller 5,7 prosent. Goldman Sachs faller kun 1,8 prosent.

Bloomberg påpeker at Apple ikke har planer om å bli en fullskala bank, men at det arbeides med produkter som «kjøp nå, betal senere», og at teknologigiganten vil satse innen fintech.

Klarna kjøpte 10 selskaper i 2021

Horde om hvorfor få norske bedrifter har PSD2-konsesjon: – Investeringsnivået i norsk fintech er for lavt

Kjøp nå, betal senere-tjenesten Anyday vil vokse i Norge

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også