Kjøp nå, betal senere-tjenesten Anyday vil vokse i Norge

Betalingstjenesten Anyday har hentet inn 30 millioner danske kroner i en investeringsrunde, og ser på vekst i Norge som neste skritt.
Fra venstre: Jonas Overgaard, adm. direktør i Anyday, Claus Christensen, adm. direktør i Clearhaus. | Foto: Clearhaus
Fra venstre: Jonas Overgaard, adm. direktør i Anyday, Claus Christensen, adm. direktør i Clearhaus. | Foto: Clearhaus

Det finske venturefondet Inventure har gått inn med størstedelen av pengene i investeringsrunden for Anyday, som henter 30 millioner danske kroner. Investeringsrunden gjør at den danske betalingstjenesten nå vil satse i Norge, skriver Finans.

– Det er flere nettbutikker som har tatt fatt i oss fordi de har fått høre fra kundene at de ønsker å betale med Anyday. Det er et klart signal om at kundene liker vår løsning, og derfor er det riktig tidspunkt for oss å utvide til resten av Norden, sier administrerende direktør Jonas Overgaard i Anyday.

Anyday tilbyr «kjøp nå, betal senere»-tjenester uten gebyrer eller renter på delbetalingen, men om kunden ikke kan betale vil kravet etter hvert gå til inkasso. Det er nettbutikkene som betaler Anyday for bruk av tjenesten.

Danske FinansWatch skriver at selskapet tidligere har fått kritikk for å ha for enkel kredittsjekk, på kreditt opptil 30.000 kroner. I januar innførte Anyday mer detaljert kredittsjekk, og selskapet oppgir på sine sider at man kan få en kredittsjekk på 20 sekunder.

Instabank om Lunar-tilbudet: – En «perfect match»

Lunar: – Rettet søkelyset mot Norge da vi skulle finne oppkjøpskandidat

Staavi: – Jeg reagerte helt feil

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også