Buypass først i verden med ny teknologi

Et «teknologisk gjennombrudd» beskriver Buypass sin nye metode på elektronisk identifikasjon som. Selskapet har fått godkjent en løsning på det høyeste sikkerhetsnivået.
Administrerende direktør Gunnar Lindstøl i Bupass. | Foto: Buypass
Administrerende direktør Gunnar Lindstøl i Bupass. | Foto: Buypass

I en pressemelding skriver Buypass at de har fått godkjent en FIDO2-løsning for bruk på sikkerhetsnivå «Høyt» etter eIDAS-forordningen. Løsningen er for elektronisk identifikasjon, og teknologien er basert på internasjonale standarder fra FIDO Alliance. FIDO2 er en teknologi med blant andre Microsoft, Google og Apple med på arbeidet.

– Dette handler om å gjøre jobben enklere for de som er avhengig av høy sikkerhet i sitt daglige arbeid. Inkludert leger, sykepleiere, barnevern, stortingsmedarbeidere og mange flere. Bruk av passord flere ganger daglig skaper en flaskehals og utgjør en betydelig sikkerhetsrisiko. FIDO2-teknologien er direkte støttet av nettleserne og dette gjør det enkelt å ta i bruk teknologien på alle tjenester. Med Buypass’ nye løsning får vi også dette opp på et regulert nivå der vi kombinerer enkelhet med regulatoriske krav. Dette er mulig fordi FIDO2-teknologien er designet med fokus på sikkerhet og enkelhet, sier Gunnar Lindstøl, administrerende direktør i Buypass.

Buypass tilbyr allerede elektorinsk identifikasjon på høyeste sikkerhetsnivå med Buypass ID på smartkort og Buypass ID i mobil, men blir med denne teknologien det første selskapet i verden som tilbyr løsning basert på FIDO2 på høyeste sikkerhetsnivå, står det i meldingen.

Buypass skriver videre at selskapet tror dette vil være et teknologisk gjennombrudd og tror løsningen vil kunne ha stor interesse i et europeisk marked.

Klonet stemmen til direktør – stakk av med 300 millioner i bankran

Revolut tar i bruk banklisensen sin i ti nye land

Settle vil tilby betaling med krypto i samarbeid med krypto-børs 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også