FinansWatch

Sikkerhetsekspert spår angrep mot kryptovaluta

Tror kryptovaluta i økende grad vil utgjøre et angrepsmål for kriminelle.

– Kampen mellom lovlydig og kriminell kunstig intelligens vil sannsynligvis utvikle seg til en kunstig intelligens-krig om dominans, mener sikkerhetsekspert Jelle Wieringa i KnowBe4. | Foto: iStock

– Vi ser allerede i dag en økning i angrep mot kryptovalutaer. Siden kryptovaluta brukes stadig mer, vil vi sannsynligvis oppleve en økning i slike hackingforsøk, uttaler sikkerhetsekspert Jelle Wieringa i KnowBe4 i en pressemelding.

– I de fleste tilfeller vil hackerne prøve å utnytte svakheter som for dårlig multifaktorautentisering, eller spille på følelser for å lure folk gjennom sosial manipulasjon, legger hun til.

Selskapet KnowBe4 tror at en stor kryptovaluta blir angrepet og milliarder vil gå tapt i 2022.

– Tapene kan skje enten som direkte tyveri, eller som verditap for den aktuelle kryptoen. Dette vil påvirke både privatpersoner og organisasjoner hardt, uttaler Wieringa i meldingen.

Nansen vil bli Google for blokkjede-data

Kryptobørsen Firi har nær syv milliarder i handelsvolum i år

Bjørn Kjos vil starte den første kryptobanken i Norge 

Mer fra FinansWatch

Vil refinansiere gjeld med stabil krypto

Fintech-selskapet Horde har initiert tjenesten Bustad, som gjør at gjeldstyngede huseiere kan selge ut deler av huset sitt for å betale ned på lån. Boligkjøpene finansieres av stablecoinen Bustad coin.

Disse bankene hever renten tirsdag

Etter at Norges Bank hevet styringsrenten med 0,5 prosentpoeng forrige uke har flere av Norges banker bestemt seg for å heve sine rentesatser.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch