FinansWatch

Bjørn Kjos vil starte den første kryptobanken i Norge

Norwegian Block Exchange (NBX) planlegger å søke Finanstilsynet om konsesjon for å drive bankvirksomhet i andre kvartal neste år, for å bli den første kryptobanken i Norge.

Bjørn Kjos og familien startet kryptobørsen i 2018. Først nevnte er styreleder mens svigersønnen Stig Kjos-Mathisen er administrerende direktør. Familien er største eier med rundt 40 prosent av aksjene. | Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Det skriver E24.

Norwegian Block Exchange (NBX) ble for kort tid siden den første kryptobørsen notert på Oslo Børs sine markedsplasser.

– Nå prøver vi å gjøre handelsplattformen kjent. Så er det neste skritt. Nå lager vi en bank som kan ta hånd om transaksjonene, sier Bjørn Kjos til avisen.

NBX er i dag en handelsplass for kjøp, salg og oppbevaring av kryptovaluta, men har søkt Finanstilsynet om å bli såkalt e-pengeforetak for blant annet å kunne drive med betalingstjenester med kryptovaluta.

Ifølge E24 har Kjos-familien planer om internasjonale pengeoverføringer og utlån med pant i kryptokunst. Men først må Finanstilsynet si ja.

– Det er alltid risiko, men det var vi som bygget opp Bank Norwegian. Det er ikke ukjent for oss å bygge banker. Vi er fullstendig klar over risikoen når det gjelder krypto og blokkjedeteknologi, sier Kjos til avisen.

– Hvis det var noe vi var inne i som hadde virkelig stor risiko, så var det vel egentlig flyselskapet, legger han til.

Kjos mener blokkjedeteknologi er grunnlaget for det de mener er fremtidens banksystemer.

– De ser fine ut de banksystemene som finnes i dag, men de er tross alt 50 eller 75 år gamle. Det er en helt annen teknologi du bygger på i dag. Derfor kan det også gjøres mye rimeligere, sier han til E24.

Norwegian Block Exchange er i dag registrert hos Finanstilsynet.

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch