USA vurderer egen digital valuta

Flere nasjoner verden rundt er godt i gang med utredning av en digital versjon av valutaen sin. Nå vurderer ellers konservative Federal Bank i USA å gjøre det samme.
Sentralbanksjef Jerome Powell. | Foto: Jose Luis Magana / AP / NTB
Sentralbanksjef Jerome Powell. | Foto: Jose Luis Magana / AP / NTB

Mange nasjoner, inkludert Norge, har begynt å se på hvordan en digital versjon av landets valuta kan utformes og utnyttes. Både Sverige og Kina er blant dem som ligger langt fremme i dette arbeidet.

Norge jobber også med et mulig format for e-kroner.

Onsdag kveld uttalte USAs sentralbanksjef Jerome Powell at også USA fortsetter arbeidet med en ny digital valuta, og sier de i løpet av kort tid vil gi ytterligere opplysninger om hvordan de vil gå videre frem, skriver Finansavisen.

Powell understreker imidlertid at det er ikke er tatt noen avgjørelser ennå og at de ikke føler seg presset til å handle raskt.

«Jeg tror det er viktig at vi klarer å ta en helhetlig og grundig beslutning rundt dette, og dette bør gjøres raskt. Jeg tror ikke vi er bak, uansett tror jeg det er viktigere å gjøre dette riktig enn å gjøre det raskt», sa Powell.

Ikke en kryptovaluta

Digitale sentralbankvalutaer vil antakelig bli bygget på noe av den samme blokkjedeteknologien som kryptovaluta, men det er sjelden snakk om å utstede en kryptovaluta som sådan.

Kryptovaluta er desentralisert av natur, mens en digital variant av en sentralbankvaluta kun er en digital variant av den fysiske valutaen og følger dennes kurs. E-penger vil også være sentralisert, av samme årsak.

Norges Bank jakter leverandør for å teste digitale sentralbankpenger

Sverige er det mest kryptoklare landet i Norden

Norges Bank starter testing av digitale sentralbankpenger 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også