Mastercard starter globalt bærekrafts-initiativ i Sverige: – Det er et bevis på hvor langt frem Norden er når det gjelder innovasjon og bærekraft

Mastercard åpner i dag Sustainable Innovation Lab i Stockholm. De skal blant annet jobbe med å øke synligheten og sporbarheten i verdikjeder.
Divisjonssjef for Mastercard Norden og Baltikum, Erik Gutwasser. | Foto: Mastercard PR
Divisjonssjef for Mastercard Norden og Baltikum, Erik Gutwasser. | Foto: Mastercard PR

Mastercard åpner i dag Sustainable Innovation Lab, et bærekraftssenter som skal videreutvikle selskapets utvalg av miljøbevisste digitale produkter og løsninger. Labben skal hjelpe bedrifter og forbrukere med å bli mer bærekraftig i hvordan de produserer, distribuerer og konsumerer varer, det skriver Mastercard i en pressemelding.

Ifølge Mastercard har Sverige lenge ligget i forkant når det gjelder bærekraftig og digital innovasjon.

– Om vi skal nå de globale klimamålene, er det viktig å raskt skape forutsetninger for nye og innovative løsninger som også fungerer i praksis. I takt med at vi fortsetter å bygge en mer bærekraftig digital økonomi, kommer vårt Sustainability Innovation Lab til å muliggjøre nye og klimasmarte løsninger som kan forene både bedrifter og forbrukrere i kampen for miljøet. At labben åpner her i Norden er dessuten et bevis på hvor langt frem regionen er når det gjelder innovasjon og bærekraft, sier divisjonssjef for Mastercard Norden og Baltikum, Erik Gutwasser i pressemeldingen.

Labben skal jobbe med løsninger som kan gjør det mulig for forbrukere å velge mer bærekraftig. De skal også jobbe med å øke synligheten og sporbarheten i verdikjeder. I tillegg er planen å utforske hvordan teknologier som 5G, kvantedatamaskiner og avansert kunstig intelligens kan brukes for å løse de største miljøutfordringene.

Mastercard har nylig inngått et samarbeid med det svenske fintech-selskapet Doconomy for å utvikle Mastercard Carbon Calculator. Nå skal samarbeidspartnerne bygge videre på Carbon Calculator-funksjonen, som nå er innebygget på tvers av selskapets globale nettverk, for å sørge for at det blir sømløst integrert av kundene. Doconomy-medarbeidere vil være stasjonert ved labben for å støtte arbeidet.

Fintech: Stacc kjøper Quesnay

Norges Bank jakter leverandør for å teste digitale sentralbankpenger

Lunar Bank får ny toppsjef 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også