Milliardgevinst for ansatte i Klarna

Et lukrativt opsjonsprogram har gitt enkelte en avkastning på 1800 prosent.
Foto: Klarna/PR
Foto: Klarna/PR

Klarna er nå et av Sveriges største selskaper med en markedsverdi på 384 milliarder kroner. DN skriver at det svenske betalingsselskapet på kun et år har neste tidoblet seg i verdi.

Mens Dagens Industri kan fortelle at ansatte gjennom et internt opsjonsprogram i selskapet kunne kjøpe 232.000 aksjer for en gjennomsnittskurs på 766 kroner. I dag er en aksje verdt 15.082 kroner.

Tilbudet skal ha omfattet en rekke ansatte med fire til fem års fartstid i selskapet der opsjonene har gitt de ansatte en rett, men ikke en plikt, til å kjøpe aksjer i fremtiden til ulike avtalte priser.

– Som for de fleste nystartede selskaper, har muligheten for sameie spilt en rolle i byggingen og skaleringen av Klarna og i å tiltrekke topptalenter i et svært konkurransedyktig globalt marked. Dette har inkludert muligheter for ansatte med mål om å muliggjøre gjensidig nytte og verdiskaping over tid, uttaler kommunikasjonssjef i Klarna Aoife Houlihan i en skriftlig kommentar til Dagens Industri.

Totalt måtte de ansatte ut med 183 millioner kroner for aksjene som nå har en verdi på 3,5 milliarder kroner.

Imsure vil bli forsikringsbransjens svar på Klarna

Svensk finanstilsyn undersøker Klarna for sikkerhetsbrudd

Klarna henter 5,4 milliarder kroner

Klarna utvider tilbudet til nytt nordisk marked  

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

MEST AV DE NORSKE: Henrik Høye, adm. dir i Protector Forsikring topper lønnslisten blant lederne av de norske forsikringsselskapene. | Foto: Protector Forsikring

Dette tjener forsikringstoppene

For abonnenter