FinansWatch

Mastercard vil ta over verden med norsk teknologi for straksbetaling

Mastercard kjøpte tidligere i år konto-til-konto tjenestene til Nets for 29 milliarder kroner. De vil bruke den norske teknologien til å utvikle straksbetalinger over hele verden. Og den er klar nå, mener Mastercard.

KLAR: Norgessjef Anna-Karin Østlie i Mastercad payments services mener teknologien for at alle ting kan drive real-time clearing er klar nå. | Foto: Nets

Teknologien kan gjøre enhver dings om til en betalingsenhet, skriver Mastercard. For eksempel at strømmåleren også betaler for strømforbruket, med straksbetaling. Det er teknologien de kjøpte av Nets tidligere i år for 29,3 milliarder kroner det er snakk om.

– Teknologien Mastercard har kjøpt er real time clearing, som er oppgjøret mellom banker i realtid. Det er dette som gjør at vi kan vippse hverandre i Norge i dag. I fremtiden er det ikke gitt at det er mennesker som skal trenge å starte betalinger, men for eksempel bilen din. Bilen skal kunne betale for drivstoff eller forsikring. Det er ikke science fiction, men helt mulig å oppnå i dag, sier Norgessjef Anna-Karin Østlie i Mastercard Payment Services til FinansWatch.

Les hele artikkelen

Få 21 dagers fri tilgang.
Ingen kredittkort nødvendig.

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Trial banner

Siste Nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger