EU godkjenner Mastercards Nets-oppkjøp

For drøyt et år siden ble det kjent at Mastercard ville kjøpe store deler av det danske betalingsselskapet Nets for 28 millarder kroner. Mandag godkjente endelig EU oppkjøpet.
Foto: /ritzau/BORBERG THOMAS
Foto: /ritzau/BORBERG THOMAS

Godkjennelsen kommer med en betingelse – at parterne selger deler av den bakomliggende teknologien, Nets' Realtime 24/7, på lisens til en tredjepart, skriver finanswatch.dk.

– Den opprinnelige fusjonen kunne har redusert konkurransen betydelig på sentrale konto-til-konto-infrastrukturtjenester og undergravet utviklingen av nye løsninger for betalingssystemer i realtid, som får større og større betydning. Dagens avgjørelse sikrer at effektiv konkurranse bevares, skriver EU-kommisjonens nestleder danske Margrethe Vestager.

Tvilende dansker

Da oppkjøpet ble kjent i august i fjor var det flere danske politikere som var i tvil.

– Mitt jyske fornuft sier meg at når noen betaler 21 milliarder kroner (danske kroner. Reds Anm.) for noe, så er det også noen andre som skal betale en regning. Det kan godt være de danske forbrukerne. Så det skal vi holde et øye med, sa Dansk Folkepartis Hans Kristian Skibby til Berlingske den gang.

Måtte ha større partner

Avtalen mellom selskapen slår fast at kredittkortskjempen overtar realtidsbetalinger, clearing og digitale regningsbetalinger fra Nets. I Norge omfatter det de digitale regningsløsningene avtalegiro og e-faktura.

– For fullt ut å realisere det internasjonale vekstpotensialet ut over vår eksisterende geografiske tilstedeværelse, kreves evner og ressurser som kun en etablert global markedsleder besitter, sier sa Nets-sjef Bo Nilsson i en pressemelding den gangen.

Etter salget sitter Nets igjen med varehandel-virksomheten og kortområdet.

 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også