FinansWatch

Finanstilsynet vurderer å trekke konsesjonen til Bill Kill

Fintech-selskapet Bill Kill må rydde i egne rutiner på flere områder om de skal beholde konsesjonen som betalingsforetak.

Arkivbilde. Finanstilsynet vurderer å trekke konsesjonen til Bill Killl. | Foto: Jörgen Skjelsbæk

Fintech-selskapet Bill Kill, som lever av å hjelpe brukerne med å holde orden i egen økonomi, har fått påbud fra Finanstilsynet om at tilsynet vurderer å trekke konsesjonen deres, skriver Shifter.

Årsaken er at tilsynet er bekymret for om Bill Kill har tilstrekkelig kontroll på kapitalsituasjonen og rutiner for motarbeiding avhvitvasking. Det er også knyttet skepsis til at selskapet mangler et fungerende styre.

Ifølge Shifter baserer Finanstilsynet seg på informasjon fra tidligere styremedlemmer i selskapet. 19. februar sendte selskapet ut et brev om at to av tre styremedlemmer hadde trukket seg med umiddelbar virkning. Dette fikk Finanstilsynet til å reagere og se nærmere på selskapet.

Rent konkret handler Finanstilsynets bekymringer om kapitalsituasjonen om at Bill Kill på det tidspunktet konsesjonen trådte i kraft ikke hadde oppfylt kapitalkravet til betalingsforetak.

Bill Kills svarfrist går ut 25. mars.

Strise inngår samarbeid med Danske Bank: – Godt eksempel på at samarbeid mellom en stor og liten aktør kan fungere godt

Fintech Norway tar nye grep for å presse bankene 

Bill Kill skal samarbeide med Lindorff 

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

– Det har vært et sterkt kvartal

Det var en svært fornøyd konsernsjef som la fram kvartalsresultatene til Sparebank 1 SMN i går. – Av sparebankene tror jeg vi topper avkastningstabellen, sa Jan-Frode Janson.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch