FinansWatch

Fintech-selskapet Astat henter 4,5 millioner i kapital

Oppstartsselskapet Astat skal lage en digital bankutfordrer for små og mellomstore bedrifter. Nå er finansiering sikret mot lansering i april.

Axel Hunter og Caroline Hunter, gründere i Astat. | Foto: Astat

Fintech-oppstarten Astat har hentet inn 4,5 millioner kroner i kapital fra det de selv betegner som «venner og familie», skriver Shifter.

Selskapet skal lansere appen Astat i april og har som formål å bli en digital utfordrerbank med små og mellomstore bedrifter som målgruppe. Det meste av funksjonaliteten er rettet mot regnskap og administrasjon, men Astat vil også tilby en forretningskonto.

Astat har inngått partnerskap med Lucalabs for levering av erp-system og finske Enfuce som kortutsteder.

Men i motsetning til mange andre vil ikke Astat tilby fysiske betalingskort, kun virtuelle. Betalingssystemene er Apple Pay og Google Pay.

– Jeg mener SMB-er i Norge blir nedprioritert av tradisjonelle banker når det gjelder brukervennlighet, åpenhet og kundeservice. Vi har strømlinjeformet de gamle bankenes forretningsmodell, sånn at norske kunder får mer, sier gründer og daglig leder Axel Hunter i en pressemelding.

Selskapet søker ikke konsesjon som bank, men som e-pengeforetak. Lisensen tar tid å skaffe, men Astat sier de kan lansere også uten konsesjon.

Aprila Bank: – Det går overraskende bra med norske SMB-bedrifter

ZTL utfordrer i SMB-markedet: – Vi endrer verdikjeden og tar den vekk fra bankene 

Nordic API så tidlig at det ville bli kamp om SMB-kundene 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch