Nå renner kompensasjonen inn på konto

De første søkerne har allerede fått penger utbetalt etter at kompensasjonsordningen for næringslivet åpnet mandag klokka 8.
Næringsminister Iselin Nybø (V). | Foto: Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Næringsminister Iselin Nybø (V). | Foto: Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
NTB, FinansWatch/Magnus Eidem

Den første timen etter åpning fikk to bedrifter innvilget kompensasjon. Klokka 10 hadde tallet økt videre til fem. I tillegg ble to søknader behandlet allerede i helgen som del av testingen av plattformen.

Næringsminister Iselin Nybø (V) tror antall søknader nå vil stige raskt. Plattformen kan håndtere hele 9.000 søknader i minuttet hvis det trengs.

– Det er en plattform der du må ha godkjenning fra revisor og regnskapsfører i forkant. Hvis søknaden er kurant, så vil den bli behandlet på noen sekunder og gå rett til utbetaling, sier Nybø.

Ifølge henne vil noen av dem som søker, få pengene allerede i dag. Andre vil kanskje måtte vente en dag eller to.

Kompensasjonsordningen skal hjelpe bedrifter som er rammet av koronapandemien. Den dekker inntil 70 prosent av faste unngåelige kostnader for september og oktober, og 85 prosent for november og desember.

Ordningen er allerede forlenget ut april, og Nybø åpner for at den kan bli ytterligere utvidet i tid hvis det er behov for det.

Prisbelønnet ordning

Den norske kompensasjonsordningen til næringslivet har blitt løftet frem som en «fremragende fintech-prestasjon» etter at den ble stablet på beina i løpet av tre uker i pandemiens begynnelse.

Løsningen ble blant annet trukket frem på den sentrale møteplassen Singapore FinTech Festival, hvor den skilte seg ut ved å være et offentlig, tverretatlig samarbeid og ikke en løsning fra en oppstartsbedrift eller privat næringsliv.

– Når vi tenker på fintech, så tenker vi sjelden på slike ordninger, men i stedet «leane» startups. Det er først når man går inn og ser på hvor mange ulike fraksjoner som er knyttet sammen, at man skjønner at kompensasjonsløsningen en ganske avansert fintech-løsning, sa Atle Sivertsen i Finance Innovation til FinansWatch under festivalen.

– Kompensasjonsordningen er en fremragende fintech-prestasjon

Huddlestock-sjefen: En viktig bransjevalidering av teknologien vår  

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også