Ny rapport: Fortsatt få kvinner innen fintech

En ny rapport fra Deloitte bekrefter bildet av at det er få kvinner som starter fintech-selskaper og at det har vært særdeles liten bedring de siste ti årene.
Kjønnsbalansen innen fintech er fortsatt ikke bra. | Foto: COLOURBOX.COM
Kjønnsbalansen innen fintech er fortsatt ikke bra. | Foto: COLOURBOX.COM

Rapporten «Achieving gender equity in the fintech community» viser at veien mot økt likestilling ikke akkurat beveger seg fremover med lysets hastighet. Den baserer seg på tall fra 3017 fintech-selskaper fra hele verden.

I 2009 var det 2,4 prosent av fintech-selskapene på global nivå som hadde enbart kvinnelige gründere. I 2019 hadde det økt med 0,7 prosent poeng til 3,1 prosent. Bland selskaper med både menn og kvinner som gründere er bedringen nesten like dårlig. I 2009 var andelen 10,9 prosent. I 2019 hadde den økt til 12,2 prosent.

«Fintech-bransjen har gjort langsomme, men stabile fremskritt når det gjelder å øke antallet startups som er grunnlagt av kvinner. Siden begynnelsen av årtiet er andelen startups med kvinnelige gründere og med gründere av begge kjønn økt med litt høyere tempo enn startups som er grunnlagt av bare menn», skriver Deloitte i rapporten.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også