Norsk fintechselskap får internasjonal annerkjennelse

ERP-leverandøren kom med på en liste over verdens ledende leverandører på sitt felt. – Det er helt rått!, sier administrerende direktør Ove Jørgen Carlsen.
Regnskapsplattformen Xledger har gått i pluss alle år siden oppstart i 2005. | Foto: Xledger
Regnskapsplattformen Xledger har gått i pluss alle år siden oppstart i 2005. | Foto: Xledger

Xledger kom nylig med på en over liste over verdens åtte ledende leverandører av sky- og SaaS-baserte systemer innen finans og regnskap. Det var markedsanalysebyrået IDC som forfattet listen.

–  Det er helt rått! I et globalt perspektiv er jo vi et veldig lite selskap, men vi er skikkelig på gang og det er en helt utrolig anerkjennelse å bli listet som en major player, sier administrerende direktør Ove Jørgen Carlsen til Finansavisen.

Xledger-plattformen ble lansert i 2005 og har gått i pluss hvert år siden 2008. Selskapet hadde driftsinntekter på 171,9 millioner kroner i 2019, et årsresultat på 26,7 millioner, og har 57 ansatte i Norge. Deler av virksomheten foregår også i Sverige, Storbritannia og USA. 

Ledelsen forklarer deler av suksessen med et veldig sterkt fokus på produktutvikling.

– En stor forskjell i forhold til andre softwareselskap er at vi kommer fra skyen, og unngår en krevende transformasjon fra gammeldags system til ny skyløsning, sier Carlsen.

– Selskapet er født i skyen. Det er alt vi kjenner. Vi har aldri drevet på noen annen måte.

Han tror dette gjør at selskapet tenker litt annerledes enn etablerte konkurrenter, som er vant til visse måter å gjøre ting på. De «henger litt fast i gammel moro», sier Carlsen.

– Nok en fordel for kunden er at vi er Xledger tvers igjennom. Vi tilbyr samme versjon av programvaren til alle kunder, alle kunder i en database med egne datasentere, og dermed ingen underleverandører eller annet som kunden trenge å forholde seg til. Dette er unikt, sier Carlsen.

Vekst over lønnsomhet – fem norske fintech-selskap gikk med store underskudd i 2019 

Fintech-selskapet Defero doblet i verdi på ett år 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også