PayPal med rekordresultat

Betalingskjempen med sterk vekst i både transaksjoner og inntekter som følge av koronapandemien.
PayPal opplyser at en stor del av suksessen i kvartalet skyldes at mange selskaper har opplevd store fremskritt innen nettsalg hvor PayPal-tjenestene brukes. | Foto: Jeff Chiu/AP
PayPal opplyser at en stor del av suksessen i kvartalet skyldes at mange selskaper har opplevd store fremskritt innen nettsalg hvor PayPal-tjenestene brukes. | Foto: Jeff Chiu/AP

PayPal innfridde ikke bare forventingene i andre og leverte sterkere tall enn ventet, men hadde også sitt beste kvartal noensinne.

Kvartalstallene viser at PayPal fikk et resultat etter skatt på 1,53 milliarder dollar, tilsvarende 13,9 milliarder kroner. Det er forbedring på 86 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, da selskapet fikk et overskudd på 823 millioner kroner.

Det betyr at selskapet fikk et justert resultat pr. aksje på 1,07 dollar, mot Bloombergs estimater på 0,87 dollar pr. aksje.

Inntektene steg i samme periode fra 4,3 til 5,3 milliarder dollar, som utgjør en vekst på 22 prosent.

PayPal opplyser at en stor del av suksessen skyldes at mange selskaper har opplevd store fremskritt innen nettsalg hvor PayPal-tjenestene brukes, på grunn av at koronaviruset har ført til fysisk nedstengning av butikker.

Totalt steg transaksjonsvolumet til tjenesten i andre kvartal med 29 prosent og det ble handlet for 222 milliarder via PayPals tjenester.

– Midt oppe i Covid-19-pandemien har digitale betalinger blitt mer viktig og essensielle enn noen gang før. Vår prestasjon i andre kvartal er vårt sterkeste kvartal noensinne, som på nytt bekrefter relevansen av PayPal i utfoldelsen av en digital fremtid, sier administrerende direktør, Dan Schulman.

Visa blør i tredje kvartal - kortbruken stupte 23 prosent

Santander tapte 135 milliarder kroner i andre kvartal

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også