FinansWatch

Codans premieinntekter sank med 5,6 prosent i første halvår

Premieinntektene faller i forsikringsselskapet, men virksomheten har også vært mer lønnsom. – Vi har forbedret lønnsomheten på vår kjernevirksomhet, sier Christian Baltzer, administrerende direktør i Codan Danmark.

Codan forsikring har i første halvår realisert netto premieinntekter for 3327 millioner danske kroner som er et fall på 5,6 prosent sammenlignet med 3526 millioner danske kroner i første halvår i fjor.

Virksomheten har imidlertid vært mer lønnsom med et positivt resultat på 250,4 millioner danske kroner sammenlignet med et underskudd på 106,7 millioner under samme halvår i 2019.

– Som i enhver gjennoppretningsplan hvor man er hardt til verks, og må avvikle noen typer porteføljer eller områder, så har vi i vår virksomhet gått hardt inn for å gjennopprette lønnsomheten fordi vi tapte mye penger i fjor, sier Christian Baltzer, administrerende direktør i Codan Danmark til FinansWatch i Danmark.

I den norske delen av virksomheten er det hovedsakelig vekst på bilforsikring som markerer seg på 3,5 prosent, men fordi den norske kronen har svekket seg i perioden tilsvarer det bare 0,3 prosent, viser årsrapporten.

– Vi har forbedret lønnsomheten på vår kjernevirksomhet. Det er et resultat av de planene som har blitt iverksatt primært i næringslivsdelen av virksomheten og gevinster fra tidligere år. Jeg er særlig stolt av at vi i privatmarkedet fortsetter fremgangen der kundene velger oss selv når de har andre attraktive tilbud, sier Christian Baltzer, administrerende direktør i Codan Danmark.


  Codan ansetter ny finansdirektør

Mer fra FinansWatch

Kredinor henter direktør fra Intrum

Ledergruppen som skal føre Kredinor og SpareBank 1-eide Modhi er klar, og Kredinor henter sin direktør for operasjonell drift fra en av konkurrentene.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch