FinansWatch

Codans premieinntekter sank med 5,6 prosent i første halvår

Premieinntektene faller i forsikringsselskapet, men virksomheten har også vært mer lønnsom. – Vi har forbedret lønnsomheten på vår kjernevirksomhet, sier Christian Baltzer, administrerende direktør i Codan Danmark.

Codan forsikring har i første halvår realisert netto premieinntekter for 3327 millioner danske kroner som er et fall på 5,6 prosent sammenlignet med 3526 millioner danske kroner i første halvår i fjor.

Virksomheten har imidlertid vært mer lønnsom med et positivt resultat på 250,4 millioner danske kroner sammenlignet med et underskudd på 106,7 millioner under samme halvår i 2019.

– Som i enhver gjennoppretningsplan hvor man er hardt til verks, og må avvikle noen typer porteføljer eller områder, så har vi i vår virksomhet gått hardt inn for å gjennopprette lønnsomheten fordi vi tapte mye penger i fjor, sier Christian Baltzer, administrerende direktør i Codan Danmark til FinansWatch i Danmark.

I den norske delen av virksomheten er det hovedsakelig vekst på bilforsikring som markerer seg på 3,5 prosent, men fordi den norske kronen har svekket seg i perioden tilsvarer det bare 0,3 prosent, viser årsrapporten.

– Vi har forbedret lønnsomheten på vår kjernevirksomhet. Det er et resultat av de planene som har blitt iverksatt primært i næringslivsdelen av virksomheten og gevinster fra tidligere år. Jeg er særlig stolt av at vi i privatmarkedet fortsetter fremgangen der kundene velger oss selv når de har andre attraktive tilbud, sier Christian Baltzer, administrerende direktør i Codan Danmark.


Codan ansetter ny finansdirektør

Relaterte