FinansWatch

DNB: – Bankene har akselerert arbeidet så mye at de begynner å bli en reell fintech-konkurrent til seg selv

For DNB betydde PSD2-direktivet en stor omstilling og en mulig trussel i form av nye sultne selskaper som skulle komme å «stjele» kundene og kundeopplevelsen. Bankens Open Banking-ansvarlige er ikke urolig for utfordringen fra fintech-selskapene: – Jeg ser det ikke som en konkurranse, mer som en «perfect match».

Per Kristian Næss-Fladseth, ansvarlig for Open Banking i DNB, mener at det å begynne med Open Banking har vært et like stort skifte som å gå fra bankfilial til nettbank. | Foto: Jörgen Skjelsbæk

Per Kristian Næss-Fladset har hatt et travelt år. Som ansvarlig for Open Banking i Norges største bank medførte innføringen av PSD2-direktivet i september i fjor at banken måtte være klar for å møte en helt ny tilværelse. Bankens kundedata og infrastruktur skulle gjøres tilgjengelig for eksterne parter samtidig som banken selv kunne benytte informasjon om egne kunder hos andre banker.

Ti måneder etterpå erkjenner han at både utviklingen i markedet og tilretteleggingen fra aktørene har gått tregere enn forventet. Han tror mange hadde urealistiske forventninger til PSD2 på kort sikt, men at både bruken av nye tjenester og antallet nye aktører som benytter seg av mulighetene øker.

Les hele artikkelen

Få 21 dagers fri tilgang.
Ingen kredittkort nødvendig.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

Verdsettelse av fast eiendom: Nå kommer det nye krav

– Finanstilsynet har gjennom en god prosess lagt til rette for at utviklingen av avanserte og digitaliserte prosesser knyttet til bolighandel og boliglån i Norge kan ivaretas, sier Erik Johansen, direktør for bank og kapitalmarked i Finans Norge.

Les også

Relaterte

Trial banner

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger