FinansWatch

Axeptia og Strise i samarbeid om kredittinformasjon

De norske fintech-selskapene Axeptia og Strise inngår en partnerskapsavtale, der Strise skal levere oppdatert informasjon inn i Axeptias system for faktuaoppfølging.

Per Nestor Warp, daglig leder i Axeptia og Marit Rødevand, daglig leder Strise begynner å samarbeide. | Foto: Axeptia/Strise

– Vi har snakket i over et år om hva vi skulle kunne gjøre sammen, sier Per Nestor Warp, daglig leder i Axeptia, som forteller at alt sammen begynte på Startuplab da han ble kjent med Marit Rødevand i Strise i begynnelsen av 2019.

Axeptia leverer en tjeneste der målgruppen i praksis er alle bedrifter som fakturerer og målet er å hjelpe kundene å få betalt raskere. Til det trengs det oppdatert informasjon, og det er hva Strise kunne tilby.

– Strise har jo en «one of a kind»-plattform for å innhente ustrukturert og strukturert informasjon og skape verdi ut av dataene. Vi ser at tilgang til dataplattformen og innsikten derfra komplementerer godt med informasjonen som allerede finnes i Axeptia i dag. Så sånn sett var dette samarbeidet en «no-brainer», sier Warp.

– Det er jo ikke noen hemmelighet at dataene de henter ut er rykende ferske og skaper en spesielt stor verdi, ikke minst i disse dager. Det kan være en «game changer» for våre kunder, sier han.

Også for Strise innebærer samarbeidet med Axeptia en form for «game changer». Selskapet har holdt hardt i sine egne data. Hittil har Strise bare gjort dem tilgjengelige for kunder gjennom sin egen plattform.

– Vi har jo laget vårt eget sluttbrukerprodukt, helt enkelt fordi vi synes at det å putte ny god data inn i gamle it-systemer ofte fungerer svært dårlig, sier Marit Rødevand, daglig leder i Strise.

– Men med Axeptia har vi funnet en partner som faktisk har et godt system, og da gir det mening inngå en avtale der vi deler noen av vår proprietære data, fortsetter hun.

Mer fra FinansWatch

Kraftig økning i kortbruk

Ikke engang i den travleste sommerperioden i 2019 har DNB sett tilsvarende kortbruk som de ser nå, melder banken.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch