SR-Bank vokste mest blant storkunder og landbruk i første kvartal

Norges største regionbank ser også tapsnedskrivingene øke, men de ligger fortsatt på «et lavt nivå».
Konsernsjef Benedicte Schilbred Fasmer i Sparebank 1 SR-Bank. | Foto: Sebastian Holsen
Konsernsjef Benedicte Schilbred Fasmer i Sparebank 1 SR-Bank. | Foto: Sebastian Holsen

Sparebank 1 SR-Bank oppnådde en avkastning på egenkapitalen på 12,3 prosent i første kvartal 2023, opp 0,9 prosentpoeng fra 11,4 prosent i samme periode i 2022.

Regionbanken oppnådde et resultat etter skatt på 881 millioner kroner, opp fra 753 millioner kroner i fjor.

Konsernets netto renteinntekter ble 1402 millioner kroner, mot 1014 millioner i fjor. Konsernet hadde andre driftsinntekter på 455 millioner kroner, mot 430 millioner i fjor.

– Vi skal være konkurransedyktige, gi kundene våre tett oppfølging og god rådgivning, fordi vi vet at det betyr mye når økonomien er strammere. Styrket oppmerksomhet på disse områdene, bidro i første kvartal til positiv utvikling i bankens tre kundedivisjoner. Vår tydelige ambisjon er å fortsette veksten i Sør -Norge, gjennom å skape gode relasjoner til kundene våre, sier konsernsjef Benedicte Schilbred Fasmer i en børsmelding.

Regnskapsførte nedskrivninger og tap utgjorde kr 35 millioner i første kvartal, mot 15 millioner i fjor. 

Utlånsveksten de siste 12 månedene er 10,5 prosent. Totalt utlån ved utgangen av kvartalet var på 258.206 millioner kroner. Innskuddsdekningen var på 58,9 prosent og ren kjernekapital var på 17,4 prosent.

– Næringslivet har fått en bedre start på året enn ventet. Fremover forventes det at aktiviteten på Sør-Vestlandet vil kunne holde seg på et høyere nivå enn i resten av landet. Selv om arbeidsledigheten kan komme noe opp, gjør det at mange er i jobb at husholdningene har god kontroll på privatøkonomien, tross økte priser og renter, sier Benedicte Schilbred Fasmer.

Gjennsomsnittlig rentemargin utgjør 1,60 prosent av gjennomsnittlig forvaltningskapital, mot 1,51 prosent på samme tidspunkt i fjor.

SR-Bank sin kostnadsprosent ble 39,5 prosent i første kvartal, ned fra 42,6 prosent i samme periode i fjor.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også