Slik er banksjefens sparetips

Kundene bruker mindre penger enn før – slik sparer banksjef Helge Malmberg i Sparebank 1 SR-bank.
Banksjefen i Sparebank 1 SR-bank Ryfylke er glad for å se at kundene bruker pengene sine smartere. Sel kutter han ned på strøm og drivstoff. | Foto: Sebastian Holsen
Banksjefen i Sparebank 1 SR-bank Ryfylke er glad for å se at kundene bruker pengene sine smartere. Sel kutter han ned på strøm og drivstoff. | Foto: Sebastian Holsen

Sparebank 1 gjennomførte nettopp en forbrukerundersøkelse. Den viser at hele 85 prosent har tatt grep det siste året for å håndtere økte renter og stigende priser.

– Generelt bruker folk mindre penger på dyre matvarer, spiser mindre ute og bruker mindre på klær og sko, uteliv og innredning til hjemmet. Vi kutter der det er lett å kutte. Kjøper billigere matvarer, og lager mer mat selv, sier banksjef Helge Malmberg i Sparebank 1 SR-bank Ryfylke til avisa Strandbuen.

Banksjefen forteller at selv om kundene ikke har sluttet å bruke penger, så bruker de dem smartere. Flere tar også kontakt med banken for å få oversikt over egen økonomi. Dette tror han kan gi varige endringer i forbruket.

Banksjefen tar sparegrep selv også.

– Selv brukte jeg 36 prosent mindre strøm i fjor enn året før, og trenden holder seg inn i dette året. Jeg har også redusert det generelle forbruket og prøver å gå til jobb noen dager i uken for å redusere bilbruken, sier han til Strandbuen.

Han tror også flere på sikt vil sikre økonomien gjennom fastrente eller buffersparing. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også