Braathen om svingningene i markedet: Kan gi dyrere penger

Et nervøst marked kan også ramme norske banker, tror DNB-sjefen.
ROBUST: DNB-sjef Kjerstin Braathen omtaler banken som en av verdens mest solide. | Foto: Anne Grete Storvik
ROBUST: DNB-sjef Kjerstin Braathen omtaler banken som en av verdens mest solide. | Foto: Anne Grete Storvik

Banker over hele verden har falt i verdi etter de mye omtalte problemene i banker somCredit Suisse og Silicon Valley Bank. Beslutningen om å nulle AT1-obligasjonene i forbindelse med salget av Credit Suisse har også ført til spekulasjoner om at det kan bli dyrere for bankene å hente penger fremover. 

DNB-sjef Kjerstin Braathen understreker at norske banker er veldig robuste. Samtidig er nordiske banker blant de som har svingt mest. 

– I forrige uke så vi det vi også ser: Flight to quality. Vi så at vi fikk lavere priser på noen av gjeldsinstrumentene – fordi man flytter seg til de havnene som man opplever som tryggere, sier Braathen til Dagens næringsliv

Braathen sier svingningene i markedet ikke treffer DNB i det daglige, og at banken ikke skal ut og hente penger i det korte bildet. 

– På sikt, hvis dette betyr økte risikopåslag, blir pengene dyrere. Det har samme effekt som når sentralbanken øker referanserenten: Det påvirker råvareprisen på penger. Det er den prisingen man er usikker på hvor kommer til å lande, sier Braathen til DN.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

MEST AV DE NORSKE: Henrik Høye, adm. dir i Protector Forsikring topper lønnslisten blant lederne av de norske forsikringsselskapene. | Foto: Protector Forsikring

Dette tjener forsikringstoppene

For abonnenter