Credit Suisse får låne opptil 577 milliarder kroner av Sveits’ nasjonalbank

Den sveitsiske banken Credit Suisse mistet en fjerdedel av verdien i løpet av onsdag denne uken. Nå melder banken at de skal låne penger fra den sveitsiske nasjonalbanken.
Foto: Sebastian Holsen
Foto: Sebastian Holsen
NTB

Credit Suisse sier den skal låne opptil 50 milliarder sveitserfranc av Sveits’ sentralbank. Bankens aksjer raste onsdag, noe som førte til bred børsnedgang i Europa.

Onsdagens aksjestup skjedde etter uro rundt bankmarkedet i USA, der tre banker har kollapset, og dro børsene i Europa kraftig ned.

Credit Suisse sier i en uttalelse at avgjørelsen om å låne pengene er tatt for å forebyggende styrke bankens likviditet, skriver Wall Street Journal. 50 milliarder sveitsiske franc tilsvarer rundt 577 milliarder kroner.

Banken tilbyr seg også å kjøpe tilbake gjeldsobligasjoner i et forsøk på å minske renteutgiftene. Den omtaler grepene som «avgjørende tiltak for å styrke Credit Suisse idet vi fortsetter vår strategiske transformasjon for å tilby verdi til våre klienter og andre interessenter».

Credit Suisse-aksjen raste 24 prosent onsdag. Banken er Sveits’ nest største og har hatt betydelige utfordringer de siste årene. Kursraset skapte ringvirkninger på børser i Europa og USA.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også