FinansWatch

Grong sparebank: Dobbelt så stor som naboene

Mener økte markedsandeler skyldes særlig ett strategisk valg.

Alle de tre sparebankene i gamle Nord-Trøndelag leverer solide overskudd, men Grong sparebank stiller likevel i en egen liga sammenlignet med naboene Aasen sparebank og Hegra sparebank.

Mens Hegra og Aasen leverer et resultat før skatt på henholdsvis 34,5 og 33,4 millioner kroner før skatt hittil i år (mot henholdsvis 28,3 og 29,5 millioner kroner i samme periode i fjor), har Grong et resultat før skatt som er nesten dobbelt så stort som de to andre til sammen. Grong sparebank har hittil i år levert et resultat før skatt på 129,6 millioner kroner (mot 77,7 millioner kroner i fjor), skriver Trønder-avisa.

Alle de tre bankene viser til solid utlånsvekst hittil i år.

– Et resultat før skatt på cirka 130 millioner kroner i lille Grong. Det er ikke så verst i et veikryss oppi Namdalen, sier banksjef Jon Håvard Solum i Grong sparebank til Trønder-avisa.

Han kan fortelle at det er nye kunder som står for det meste av bankens vekst. I første halvår fikk banken over 1000 nye kunder.

Banksjefen sier at den største forskjellen på Grong og de andre to lokale bankene, er at Grong har valgt å ta en mer aktiv posisjon i Eika-gruppen.

– I løpet av de siste 5–7 årene har vi gått fra å være en av de minste til å være den femte største Eika-eieren, sier han.

Bankdonasjon til flyplass førte til «kundeflukt» i fjor – nå starter byggingen

Grong sparebank leverer vekst fra hjemmekontor

Grong Sparebank styrket av økt eierskap i Eika Gruppen

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch