Ville ikke avvikle bedriftskåring

Nordea bestemte seg for å avvikle prisen «Årets bedrift» i Elverum. Da hev Sparebank 1 Østlandet seg rundt og sørger nå for at næringslivsprisen videreføres.
KÅRING: Sparebank 1 Østlandet har bestemt seg for å bli ny samarbeidspartner av næringslivskåringen «Årets bedrift» i Elverum. | Foto: Sebastian Holsen
KÅRING: Sparebank 1 Østlandet har bestemt seg for å bli ny samarbeidspartner av næringslivskåringen «Årets bedrift» i Elverum. | Foto: Sebastian Holsen

Forrige uke meddelte Nordea i Østlendingen at de hadde valgt å avvikle kåringen av Årets bedrift i Elverum. Elverumsordfører Lillian Skjærvik oppfordret en ny samarbeidspartner til å ta ballen og sørge for at prisen lever videre.

Sparebank 1 Østlandet fikk med seg oppfordringen og bestemte seg raskt for å ta over stafettpinnen.

– Dette hadde vi lyst til å være med på, sier Anne Mathisen og Olaf Thomasgaard, henholdsvis regionbanksjef i Østerdalen og banksjef i Sør-Østerdal, i Sparebank 1 Østlandet til Østlendingen.

Skal fremme næringslivet

Prisen «Årets bedrift» i Elverum ble opprettet av Kredittkassen, som siden skiftet navn til Nordea, og ble delt ut for første gang i 1993. Formålet med prisen har vært å gi anerkjennelse til bedrifter og virksomheter som har bidratt til å fremme næringslivet i Elverum.

Juryen har bestått av ordføreren og næringssjefen i Elverum kommune, samt representanter fra HeB Consulting, Innovasjon Norge, Østlendingen og Nordea. Bærekraft og økonomisk lønnsomhet er sentrale kriterier når vinneren skal kåres.

– Det er jo synd om ikke prisen videreføres på en eller annen måte. Vi er genuint interessert i hva som skjer i næringslivet. Vi er opptatt av at Elverum skal vokse og ha et godt næringsliv, understreker Mathisen og Thomasgaard.

Inviterer til forslag

Målet er å få delt ut en pris innen utgangen av året. Allerede nå inviteres publikum til å komme med forslag til hvem som bør få prisen.

– Jeg er kjempeglad for at Sparebank 1 Østlandet responderte tvert, og at vi nå er invitert med for å legge noen rammer for prisen. Det er så bra, og det er nettopp det jeg ønsket, sier ordfører Lillian Skjærvik.

Marjamaa: Stor økning i ønske om avdragsfrihet

De fleste boliglån der banker bruker fleksibilitetskvoten går ikke til kjøp av nye boliger

Sparebank i 170 år

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også