Marjamaa: Stor økning i ønske om avdragsfrihet

Personkunder som er bekymret for økte kostnader ber om avdragsfrihet på boliglånet sitt.
Direktør for personmarked i Nordea, Randi Marjamaa ser en markant økning i personkundenes bekymringer for egen økonomi. | Foto: Nordea
Direktør for personmarked i Nordea, Randi Marjamaa ser en markant økning i personkundenes bekymringer for egen økonomi. | Foto: Nordea

Randi Marjamaa, direktør for personmarked i Nordea Norge, sier tilbakemeldingene fra Nordea-kontorene rundt i landet inneholder en markant økning i personkunder som ønsker avdragsfrihet.

Mange har allerede nå begynt å se på muligheter til å få endene til å møtes når vinteren kommer og strømforbruket øker enda mer. I tillegg ventes generelle prisøkninger på varer og tjenester.

– Veldig mye av samtalene med kunder handler nå om økte utgifter, matvarekostnader, økte renter og hvordan de skal få økonomien til å gå i hop, sier Marjamaa til DN.

Tidligere i dag la Finanstilsynet frem Boliglånsundersøkelsen, som viste at mange norske husholdninger har høy gjeldsgrad og høy belåningsgrad. Med et rentenivå som ligger 2,25 prosentpoeng over det vi hadde på samme tid i fjor er det flere tusen kroner mindre til andre utgifter hver måned for mange husholdninger.

De fleste boliglån der banker bruker fleksibilitetskvoten går ikke til kjøp av nye boliger

Ny tjeneste vil la deg «vippse» på tvers av landegrensene

Reagerer på målrettet reklame mot Nav-ansatte i sosiale medier

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også