Mener Credit Suisse trenger 86 milliarder kroner

Den kriserammede sveitsiske storbanken Credit Suisse må hente inn opptil åtte milliarder sveitsiske franc – 86 milliarder kroner – mot 2024, mener konkurrenten Goldman Sachs.
KRISERAMMET: Ifølge amerikanske Goldman Sachs-analytiker trenger Credit Suisse en enorme summer for å tette hull i regnskapet. | Foto: Sebastian Holsen
KRISERAMMET: Ifølge amerikanske Goldman Sachs-analytiker trenger Credit Suisse en enorme summer for å tette hull i regnskapet. | Foto: Sebastian Holsen

Hullet i regnskapet beregnes til å utgjøre drøyt fire milliarder franc. Men ifølge Goldman Sachs-analytikeren Chris Hallam trenger banken også trolig en form for emisjon for å hente inn kapital, for å klare og omstrukturere den problemtyngede investeringsvirksomheten samtidig som det er hardt press på lønnsomheten, melder NTB.

Hallam anbefaler til kundene sine at man selger Credit Suisse-aksjen, fordi banken er rammet av både konjunkturmessige og strukturelle utfordringer. Credit Suisse-aksjen har tapt omkring halvparten av sin verdi siden årsskiftet.

Konsernsjefen Ulrich Körner har lovet at det skal komme en ny strategisk plan innen 27. oktober. Det er bankens andre plan av sorten i år. Det er ikke bare de økonomiske utfordringene, men også en rekke skandaler rundt markedsmanipulering, datainnbrudd og karantenebrudd som skaper problemer for banken.

Credit Suisse med krisehåndtering i helgen

Credit Suisse må kutte kostnader

Kundelisten til sveitsisk storbank avslørt i stor datalekkasje

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også