Bank selger beslaglagt oligarkyacht – gir penger til Ukraina

Yachten Axioma, som frem til nå har tilhørt en russisk oligark i Putins nære krets, er solgt på auksjon. Banken som får pengene vil sende millionbeløp til hjelp for Ukrainas befolkning.
Yachten Axioma er solgt på auksjon. Deler av salgssummen blir donert av JP Morgan til ukrainske flyktninger. | Foto: my-axioma.com
Yachten Axioma er solgt på auksjon. Deler av salgssummen blir donert av JP Morgan til ukrainske flyktninger. | Foto: my-axioma.com

Da sanksjonene mot Russland og russiske oligarker ble innført tidligere i år ble en rekke luksusyachter beslagtlagt i europeiske havner. En av disse er Axioma, en 72,5 meter lang båt som har tilhørt oligarken Dmitry Pumpayanksiy, som også anses å være en av Putins nære støttespillere.

Axioma er den første av disse yachtene som er solgt på auksjon. Mottaker av salgssummen er den britiske banken JP Morgan, som hadde et krav mot Pumpyanksiy på 20 millioner dollar, skriver Finansavisen.

Yachten mottok 63 bud i auksjonen og ble solgt for 37,5 millioner dollar, omtrent halvparten av verdivurderingen.

Banken sier i en kommentar til The Guardian at de vil sende fem til 10 millioner dollar av pengene de fikk for yachten til avhjelp for den ukrainske flyktningkrisen.

Pensjonssparerne sitter stille i båten: – Heldigvis

Bank2 vil at bankene skal gjøre mer: – Spørsmålet er om bankens jobb er avsluttet etter at avslaget er sendt?

Tredje finansforetak melder flytting fra Fyllingsdalen i år

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også