Milliardær dømt til 20 måneders betinget fengsel

Den norske milliardæren Alexander Vik er dømt til 20 måneders betinget fengsel etter å ha blitt funnet skyldig i å lyve i retten i milliardstriden med Deutsche Bank.
MILLIARDSTRID: Den årelange striden mellom milliardær Alexander Vik og Deutsche Bank var i sommer oppe for retten i London. | Foto: Martin Lehmann
MILLIARDSTRID: Den årelange striden mellom milliardær Alexander Vik og Deutsche Bank var i sommer oppe for retten i London. | Foto: Martin Lehmann

Den årelange striden mellom milliardær Alexander Vik og Deutsche Bank var i sommer oppe for retten i London, skriver Kapital. I retten trakk banken det lengste strået og Alexander vik er nå dømt til 20 års betinget fengsel for forakt for retten.

– Vi er veldig glade for at domstolen har funnet at Alexander Vik bevisst gav falske bevis om Sebastian Holdings’ eiendeler og bevisst brøt domstolens ordre om at han skulle avsløre dokumenter om disse eiendelene for å hindre tvangsfullbyrdelse av domsgjelden til oss. Vi vil fortsette å søke inndrivelse av skyldige beløp, sier Deutsche Banks Norden-sjef Jan Olsson til Kapital.

Forakten Vik nå er dømt for inkluderer både bevisst å gi falske bevis under ed, lyve for retten og bevisst å unnlate å fremlegge dokumenter som han var pliktig til å fremlegge.

– Vik ble funnet å ha løyet for retten i flere tilfeller. Han ble funnet å ha bevisst unnlatt å levere dokumenter, ikke noen få dokumenter, men en lang rekke elektroniske dokumenter, og for å innhente dokumenter fra tredjeparter. Han er derfor funnet å ha handlet i strid med rettens kjennelse i en rekke tilfeller. Etter mitt syn øker bruddenes mangfoldighet Viks skyld, skriver dommer Clare Moulder, som mener at Viks handlinger sannsynligvis ble begått for å hindre Deutsche Bank i å kunne inndrive domsgjeld.

Mybank utnevner ny daglig leder

Kraft bank: Over én tredel av kundene er «friskmeldt» siden oppstart

Danske Bank holdes utenfor søksmål mot Thomas Borgen

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også