Mybank utnevner ny daglig leder etter varsel fra Finanstilsynet

Avtroppende leder går av etter varsel fra Finanstilsynet. Det blir det tredje lederbyttet i banken på et drøyt år.
Arkivbilde. Håkon Fure trer av som daglig leder i Mybank etter rapport fra Finanstilsynet. | Foto: Yara
Arkivbilde. Håkon Fure trer av som daglig leder i Mybank etter rapport fra Finanstilsynet. | Foto: Yara

Mybank skriver i en selskapsmelding fredag at Caroline Kvam Stokke er utnevnt som daglig leder i Mybank. Hun har til nå være finansdirektør i banken.

Stokke erstatter Håkon Fure som har blitt enig med styret i banken at det er fornuftig av ham å gå av nå. Bakgrunnen er at banken har fått en foreløpig rapport fra Finanstilsynet som sier at banken kan bli pålagt å skifte daglig leder.

Caroline Kvam Stokke er ny daglig leder i Mybank.
Caroline Kvam Stokke er ny daglig leder i Mybank.

Prosessen og vedtaket er ikke endelig, men banken skriver i meldingen «det er i bankens beste interesse å skifte daglig leder allerede nå».

Videre sier også rapporten fra Finanstilsynet at banken kan bli ilagt et overtredelsesgebyr på 4,5 millioner kroner for manglende etterlevelse av hvitvaskingsloven. De kan også bli ilagt et midlertidig nytt kapitalkrav på 40 millioner kroner. Det er også andre konkrete forhold banken kan bli pålagt å rette.

Banken skriver i meldingen at de kan dekke det forhøyede kapitalkravet med dagens overskuddskapital.

Styreleder Trond Bentestuen skriver i en melding til FinansWatch at banken ikke har ytterligere kommentarer til tilsynsrapporten foreløpig.

Trøblete år

Omstartsbanken Mybank har vært gjennom et år med mye støy. Dette er det tredje lederskiftet i banken på 13 måneder. Daværende administrerende direktør Jakob Bronebakk, gikk sommeren 2021 til en stilling i Kongsberg Automotive.

På dette tidspunktet gikk Håkon Fure fra å være styreleder til å bli daglig leder i banken. Fures personlige selskap, Company One AS, eier 9,7 prosent av aksjene i Mybank.

Da Fure byttet rolle i selskapet ble Espen Aubert satt inn som styreleder i banken. I november 2021 måtte han imidlertid fratre sitt verv etter å ha formidlet lån i banken til private kontakter uten å informere styret. Auberts eget selskap Daimyo hadde også overført pant for lån Daimyo hadde utstedt, til banken. Daimyo har ikke konsesjon til slik utlånsvirksomhet.

I januar i år krevde Finanstilsynet at samtlige styremedlemmer i banken måtte fratre. Et nytt permanent styre ble satt av generalforsamlingen i april i år.

Kraft bank: Over én tredel av kundene er «friskmeldt» siden oppstart

Mybank vokser fortsatt – men i lavere tempo

Olga-dommen: DNB lyktes med å stoppe svindelforsøkene mens de skjedde

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også