Auberts selskaper skal ha gitt lån på 651 millioner kroner uten konsesjon

Finanstilsynet har krevd en stopp av lånevirksomheten til Espen Aubert sine selskaper, da tilsynet har ment den var ulovlig.
Tidligere styreleder for Mybank, Espen Aubert. | Foto: Daimyo
Tidligere styreleder for Mybank, Espen Aubert. | Foto: Daimyo

Det hele startet da Espen Aubert ga seg som styreleder i Mybank etter et privat låneforhold til kjendis-kunden Aylar Lie ble oppdaget. Det kom i tillegg til et lån fra Mybank.

skriver DN, som har fått innsyn i saken fra Finanstilsynet, at tilsynet har funnet flere lån via Auberts selskaper i Daimyo-konsernet, uten at de har hatt nødvendig konsesjon.

I vedtaket fra Finanstilsynet står det ifølge DN at Daimyo og Daimyo eiendom har lånt ut 651 millioner kroner, i tillegg til at det er stilt farantier for til sammen rundt 860 millioner kroner de siste tre årene.

Daimyo argumenterer for at utlånene og garantiene faller innenfor unntakene i lovverket om konsernfinansiering, men får ikke støtte av Finanstilsynet.

– Finanstilsynet kan ikke se at noen av disse lånene faller inn under unntaksbestemmelsene i finansforetaksloven. Det samme gjelder garantiene som er avgitt, skriver Finanstilsynet, ifølge DN.

Komplett Bank gjør endringer i toppledelsen

Høyre: Tilliten til det politiske systemet er i spill etter Stoltenberg-bråket

DNB etter tilsynsrapport: – Vi må ta en aktiv rolle i å motivere til klimavennlige valg 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også