Inkassoselskap: Inkassogjelden betales i sommer

Selv om samfunnet har hatt økte strømpriser, prisstigning og kommende renteøkninger, sier Kredinor at de ser at inkassogjelden blir betalt ned.
Administrerende direktør Klaus-Anders Nysteen i Kredinor. | Foto: Nicolas Tourrenc
Administrerende direktør Klaus-Anders Nysteen i Kredinor. | Foto: Nicolas Tourrenc

Kredinor, som senere i år slår seg sammen med Sparebank 1 sitt inkassobyrå Modhi, skriver på sine hjemmesider at feriepengene blir brukt til å nedbetale inkassogjeld.

– Juni er den viktigste måneden for nedbetaling av inkassogjeld og juni 2022 var ikke noe unntak, sier administrerende direktør Klaus-Anders Nysteen i Kredinor.

– Vi har over tid ventet på et noe større inkassoutslag på folks privatøkonomi etter pandemien, men så langt går det veldig bra for folk flest. Det var nedgang i usikret gjeld i juni og det ser ut til at folk har mer på sparekontoen enn på lenge, noe som er svært positivt, legger han til.

Etter første halvår har Kredinor mottatt innbetalinger til en verdi av mer enn 2,8 milliarder kroner, for litt i underkant av en halv million inkassosaker, som omfatter om lag 350.000 kunder. 18,5 prosent av gjelden er innbetalt i juni måned.

– Hvis det ikke skjer noen drastiske endringer i folks privatøkonomi vil året som helhet se bra ut, men det er noen mørke skyer i horisonten. Renteøkning for de med boliglån, vedvarende høy strømpris i Sør-Norge og sterk prisstigning er noe av det som kan påvirke folks betalingsevne, og i verste fall føre til inkasso. Alt i alt virker det som mange har tatt innover seg at skyene i horisonten truer, sier Nysteen.

Kredinor og Neonomics vil utvikle inkasso-løsninger

Grønt lys for fusjon mellom Kredinor og Modhi

Ny finansdirektør i Kredinor

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også