FinansWatch

BankID forventer at flere banker blir med på fellesløsning

Foreløpig er det ikke alle bankene som er med på den nye fellesløsningen med BankID-app. Noen banker ønsker fortsatt å bruke sine egne løsninger, når BankID på mobil forsvinner.

Slik skal BankID-appen se ut. | Foto: BankID / PR

Når BankID på mobil skal fases ut og byttes med BankID-app, er det fortsatt mange som ikke har kommet seg med på BankID og BankAxept sin nye løsning. Det er også noen banker som har sin egen app-løsning.

BankID lister opp banker som er med på den nye BankID-appen på sine sider.

BankID skriver videre at flere banker er på vei inn i appen.

Utenfor

På nettsidene lister de også opp Nordea, Sparebank 1 og Danske Bank som tilbyr sine egne løsninger, og dermed ikke er blitt med på BankID sin app-løsning, foreløpig.

Nettavisen Vi har tatt kontakt med bankene for å spørre om hvorfor de ikke har valgt å bli med i BankID-appen.

Danske Bank sier de har alle intensjoner om å bli med på fellesløsningen, mens Sparebank 1 fortsatt er usikre. Begge bankene har sine egne apper som ble utviklet før BankID-appen ble en realitet.

For Nordea sier banken til nettavisen at de holder seg til Nordea ID, som er ID-appen til banken, og at de foreløpig ikke har tenkt å bli med på fellesløsningen.

– Begge er apper som kan brukes til å logge inn, godkjenne betalinger og signere dokumenter. Forksjellen er at Nordea har laget en egen app som fungerer mer sømløst med vår nett- og mobilbank. Nordea ID er kort og godt bedre tilpasset Nordeas kunder. Nordea ID kan brukes alle steder der du trenger BankID, også utenfor Nordea, sier kommunikasjonsrådgiver Johannes Utvåg i Nordea til Vi.

BankID på mobil fases ut

NFCERT om dataangrepene den siste tiden: – Bankene og deres leverandører er godt rustet

Dataangrepet mot BankID startet natt til onsdag: – Vi har økt beredskapen

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch