NBX skal tilby Visa kredittkort med Bitcoin-belønning

Norwegian Block Exchange planlegger lansering av kredittkort med kryptobelønning. Kunder skal tjene Bitcoin hver gang det betales med kortet.
Administrerende direktør Stig Kjos-Mathisen i Norwegian Block Exchange. | Foto: Hilde Brevig
Administrerende direktør Stig Kjos-Mathisen i Norwegian Block Exchange. | Foto: Hilde Brevig

NBX skriver i en børsmelding fredag at kryptobørsen planlegger lansering av et kredittkort med kryptobelønning. Planen er at kundene skal tjene Bitcoin hver gang det betales med kortet.

At kundene bruker kortet til vanlig handel, i norske kroner eller Euro for eksempel, men istedenfor å få belønning i vanlig valuta, vil kunder få belønning i Bitcoin. Noe NBX håper vil være med å hjelpe nordiske kunder til å spare i krypto.

– Å tilby våre kunder betalingskort med kryptobelønning er en måte NBX bygger bro mellom tradisjonell og digital finans. For nybegynnere representerer dette en måte å ta del i den digitale økonomien ved å få kryptogevinster når de handler med kortet. Dette er et strategisk steg på vår vei mot å bli en kryptobank, sier administrerende direktør Stig Kjos-Mathisen i NBX.

Kortet, som blir det første av sitt slag i Norden, utstedes av finske Enfuce. Kreditt vil bli levert av et nordisk kredittforetak. Kortet lanseres i Norge, Sverige, Danmark og Finland senere i år, og detaljer rundt betingelser og lansering vil komme.

Kyrptovalutaen som kunden tjener skal settes direkte inn på kontoen hos NBX og kan veksles mellom ulike valutaer. NBX skriver at størrelsen på belønningen vil avhenge av kundens 12-måneders handelsvolum hos NBX, og at selskapet har som målsetning å kunne tilby en belønning opp mot fire prosent til sine beste kunder.

Nyheten kommer like etter at det ble klart at NBX har fått en e-pengelisens fra Finanstilsynet.

NBX får e-pengelisens

Norwegian Block Exchange kutter kostnader med 40 prosent

Intensjonsavtale om etablering av nordisk krypto-fond: – Enkel måte å bli eksponert mot krypto på

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også