FinansWatch

Norwegian Block Exchange kutter kostnader med 40 prosent

Kutt i lederlønninger og åtte permitteringer er blant tiltakene.

Adm. dir. Stig Kjos-Mathisen i NBX. | Foto: Hilde Brevig

Den norske, børsnoterte kryptomarkedsplassen Norwegian Block Exchange (NBX) varsler onsdag i en børsmelding at de vil kutte kostnadsbasen sin med 40 prosent, sammenlignet med nivået i fjerde kvartal 2021.

Kuttene inkluderer «frivillige, vesentlige kutt i egen lønn» blant sentrale deler av ledelsen. I tillegg vil åtte ansatte bli permittert eller oppsagt ved kontorene i Norge og Latvia. De som får oppsigelse jobber i Latvia.

Den generelle markedsuroen i 2022, i kjølvannet av krigen i Ukraina, har truffet markedene for kryptovaluta hardt. Også den store amerikanske handelsplattformen Coinbase må nedbemanne, med 18 prosent av staben.

Nylig annonserte også norske Firi at de må permittere et «vesentlig» antall av de ansatte i Norge.

Firi-sjef om nedbemanningen: Bedre med ett stort kutt enn flere små

NBX sier det er et bratt fall i handelsvolumet som er årsaken. Kryptobørsene har transaksjonsgebyrer som en vesentlig del av sine inntekter.

– NBX har de siste årene bygget et solid fundament i form av teknologi og produkter for effektiv og trygg handel med kryptovaluta, og vi har mer enn 80.000 registrerte brukere på plattformen. Vi er ikke i tvil om at kryptovaluta vil spille en viktig rolle i fremtidens finansbransje og i dagliglivet. Samtidig er det nødvendig å tilpasse vår virksomhet til de dramatiske endringene vil opplever nå. Det betyr reduserte kostnader, og for en kunnskapsbedrift som vår innebærer det dessverre at også våre egne ansatte blir berørt, sier administrerende direktør i NBX Stig Aleksander Kjos-Mathisen i en børsmelding.

Også andre kostnadsreduserende tiltak er iverksatt i organisasjonen og ledelsen håper at de med permitteringer og lønnskutt i tillegg til andre tiltak vil nå målet om 40 prosent kostnadskutt.

– Grepene vi nå tar vil gjøre oss godt rustet til å håndtere et fortsatt volatilt marked fremover, samtidig som de er med på å styrke NBX som en attraktiv investering også i dagens krevende finansmarked. Med nye tjenester ser vi også en positiv utvikling for NBX i et marked som er krevende, sier Kjos-Mathisen.

Firi-sjef om nedbemanningen: Bedre med ett stort kutt enn flere små

Firi-sjefen tror på videre vekst tross uroligheter

SR-Bank om Markets-sammenslåing: Gir først og fremst mening for forretningen

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch