Bank samler inn brukt it-utstyr i intern klimakonkurranse

Sparebank 1 Hallingdal Valdres samler blant annet inn elektronisk utstyr til resirkulering.
Emma K. Thylander er leder for bærekraft i Sparebank 1 Hallingdal Valdres. | Foto: Sparebank 1 Hallingdal Valdres
Emma K. Thylander er leder for bærekraft i Sparebank 1 Hallingdal Valdres. | Foto: Sparebank 1 Hallingdal Valdres

– Vi har satt ut store, låste stålskap ved seks av våre kontorer. Her har våre ansatte levert inn brukt it-utstyr. Alt utstyret er innelåst, og sendes til sikker destruering, sier Emma K. Thylander, leder for bærekraft i Sparebank 1 Hallingdal Valdres i en pressemelding.

– Alt utstyret håndteres slik at ingen personlig informasjon som er lagret på enhetene kommer på avveie. Miljøskadelige stoffer blir håndtert, og mineraler og komponenter som kan gjenbrukes blir gjenbrukt.

Klimakonkurranse

Det elektroniske utstyret inneholder flere farlige, giftige og miljøskadelige stoffer. Samtidig inneholder de verdifulle materialer som bør gjenbrukes. En mobil inneholder blant annet tinn, kalium, kobolt, grafitt, litium og indium.

– Flere av disse materialene er sjeldne og ikke-fornybare, så vi trenger å sikre at disse materialene blir brukt om igjen, sier Thylander.

Innsamlingen er del av en 14-dagers klimakonkurranse som alle bankens ansatte har deltatt i.

Flere tiltak

De ansatte har logget en rekke aktiviteter de 14 dagene konkurransen har pågått. De 180 ansatte i konsernet har registrert 19.450 klimatiltak i løpet av konkurransen, noe som tilsier en innsparing på 68.48 kilo CO₂-ekvivalenter (kgCO₂e) i snitt per deltaker, heter det i meldingen.

– Mange har valgt å la bilen stå og heller syklet til jobb. Vi har skrudd ned innetemperaturen og blitt flinkere til å skru av lyset og tenke oss om før vi forbruker både når det kommer til energi og varer, sier Thylander.

Til sammen åtte Sparebank 1-banker var med i konkurransen, der Sparebank 1 Hallingdal Valdres gikk av med seieren. Banken opplyser at de gir «panten» de får igjen for ustyret til Unicef.

Protector-ansatt selger aksjer for én million

Økning innen legemeldt sykefravær i finans

Dun & Bradstreet: Konkursøkning på 17,6 prosent i mai

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også