FinansWatch

Klarna kvitter seg med ti prosent av de ansatte

Klarna har 7000 ansatte og kvitter seg med 700 stillinger.

Toppsjef Sebastian Siemiatkowski i Klarna kunngjorde nedbemanningen til de ansatte i form av en forhåndsinnspilt melding mandag ettermiddag. | Foto: Klarna

Klarna har hatt en eksplosiv vekst de siste årene. Nå har toppsjef Sebastian Siemiatkowski varslet at han skal si opp om lag ti prosent av de ansatte med begrunnelse i et kjølig kapitalmarked for hurtigvoksende teknologiselskaper med store tap, skriver Dagens Industri.

Klarna, som har om lag 30 ansatte i Norge, bekrefter overfor Dagens Industri at cirka 700 stillinger forsvinner fra selskapet. Ifølge selskapet vil roller i hele organisasjonen påvirkes av nedbemanningen. Ansatte ved Klarnas ulike kontor i Europa kommer til å få tilbud om å forlate selskapet mot sluttpakke.

Beskjeden om nedbemanningen ble kunngjort til samtlige ansatte mandag ettermiddag i form av en forhåndsinnspilt melding. Samtidig skal Siemiatkowski ha oppfordret de ansatte til hjemmekontor resten av uken, ifølge Dagens Industri. Avisen har forsøkt å få ham i tale, men Siemiatkowski avslår intervju og henviser til at han vil bruke tid på de ansatte.

Klarna ble grunnlagt i 2005 og hadde i 2021 inntekter på 13,8 milliarder svenske kroner, og et tap på 7,1 milliarder.

Klarna-gründeren er storeier i selskapets største konkurrenter

Debatt: Taushet er ikke alltid gull – Vil bankene fortsette å tie i hjel bærekraftig betaling?

Grunnlegger solgte store deler av sine Klarna-aksjer

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch