Ny runde i retten for Sparebank 1 Helgeland

Mandag starter ankesaken der en eiendomsinvestor har saksøkt Sparebank 1 Helgeland etter at banken avsluttet låneavtalene og krever investoren for 50 millioner kroner.
Helgeland Sparebank. | Foto: Helgeland Sparebank
Helgeland Sparebank. | Foto: Helgeland Sparebank

I 2020 besluttet Helgeland Sparebank (nå Sparebank 1 Helgeland) å si opp låneavtalene til selskapene TLH Invest AS, TLH Bygg AS og låneavtalene til privatpersonen Tom Leknes Hanssen, skriver Helgelendingen.

Hanssen saksøkte så banken for å ha sagt opp låneavtalene uten at de alminnelige hevingsvilkårene var oppfylt. Banken mener på sin side at mannen har opptrådt uryddig, og at låneavtalene var vesentlig misligholdt. Banken fikk medhold av tingretten, men eiendomsinvestoren anket saken.

Mannen fikk ikke medhold i tingretten, men også banken får kritikk i dommen:

«Banken har etter rettens vurdering vært passiv for lenge (...). I lys av den personlige kjennskapen banken hadde til ham, og den måten banken over år har akseptert uformell dialog og løse avtaler, burde det tidligere vært tydelig kommunisert hvilke vilkår som ble satt for å innvilge ny finansiering», står det i kjennelsen ifølge Helgelendingen.

Sparebank 1 Helgeland krever eiendomsinvestoren for 50 millioner kroner, men investoren står på sitt. Mandag starter ny rettsak og investoren sier til lokalavisen at han kommer til å anke helt til Høyesterett.

Sparebank 1 Helgeland: – Vi har fått et eventyrlig løft på digitale løsninger

Gir seg etter 41 år i banken

Finansdepartementet: Bankenes lønnsomhet tilbake samme nivå som før pandemien

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også